Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Budapesti Tavaszi Fesztivál Múzeumoktól műtermekig, pincétől a padlásig – a Budapest ArtWeek kínálatából ajánljuk

Múzeumoktól műtermekig, pincétől a padlásig – a Budapest ArtWeek kínálatából ajánljuk

Idén április 9. és 14. között negyedik alkalommal rendezik meg a Budapest Art Weeket. A 2016-ban útjára indított, a Budapesti Tavaszi Fesztivál programsorozatába illeszkedő rendezvény elsősorban a képzőművészet kedvelőinek szól, de minden művészetszerető budapesti számára izgalmas élményeket tartogat. A Budapest Art Week színes kínálatából válogattunk.

- hirdetés -

Április 9. és 14. között 70 intézményben száznál is több programot rendeznek a Budapest Art Week keretében. A sorozat elsődleges célja, hogy a magyar és a külföldi közönséget egyaránt megszólítsa és bevonja Budapest művészeti életébe. A kiállítások, tárlatvezetések, galériatúrák és workshopok egyaránt az interakció lehetőségét szolgálják.

A Budapest Art Week programjaira itt vásárolhat bérletet.

- hirdetés -

Évente számos kiállítótér, galéria és művészeti intézmény csatlakozik a Budapest Art Weekhez. 2019 tavaszán először vesz részt a programsorozatban a B32 Galéria és Kultúrtér, a Bajor Gizi Színészmúzeum, a Budapest Art Factory vagy a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, de a Rugógyár Galéria, a Szépművészeti Múzeum vagy a Mikve Galéria is idén szervez először programokat a Budapest Art Week keretében.

Számos tárlat is nyílik ez alatt a hat nap alatt, de talán a vernisszázsoknál is izgalmasabb lehetőséget kínálnak a műteremlátogatások. Mások mellett Horváth Lóczi Judit, Horváth Ágnes és Németh Marcell műtermeibe pillanthatunk be.

Vezetett épülettörténeti sétán ismerhetjük meg a Magyar Képzőművészeti Egyetem freskóit és könyvtárát, a Pasarétről induló várostörténeti sétán a modern építészet irányzatait mutatják be, a Ludwig Múzeumban pedig Műtárgysztorikat hallgathatunk.

A Magyar Nemzeti Múzeumban Görgei Artúr fényképeiről rendeznek kerekasztal-beszélgetést, a Bajor Gizi Színészmúzeumot pedig a pincétől a padlásig be lehet majd járni a szervezők ígérete szerint.

A Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumban rendezik a VI. Magyar Haikunapot, a Faur Zsófi Galéria jótékonysági jógázásra hívja a látogatóit, a Pesti Vigadóban pedig Tokody Ilona operaénekes tart rendhagyó tárlatvezetést.

További részletek a Budapest Art Week honlapján olvashatók.

Budapesti Tavaszi Fesztivál teljes programja itt böngészhető.

A BTF programjaival foglalkozó tematikus blogunkat itt olvashatják.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.