Papageno Radio
Címlap Ősbemutatóval ünneplik a Pécsi Kamarakórus alapításának hatvanadik évfordulóját

Ősbemutatóval ünneplik a Pécsi Kamarakórus alapításának hatvanadik évfordulóját

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Tillai Aurél Kossuth-díjas zeneszerző második miséjének ősbemutatójával ünneplik a Pécsi Kamarakórus alapításának hatvanadik évfordulóját március 20-án a pécsi Kodály Központban.

A kamarakórust két fiatal zenetanár és jó barát, Dobos László és Tillai Aurél alapították. A hat évtized alatt a tagság összetétele folyamatosan változott, de

az énekegyüttest megszakítás nélkül ma is ugyanaz a karnagy, Tillai Aurél vezeti.

Az első hangverseny első műsorszáma Orlando Vecchi Jó ez a fény című madrigálja volt, amely egyúttal a jubileumi koncert címe is lett. A március 20-i est legelején ismét Vecchi-művet adja elő a kamarakórus, majd az elmúlt hatvan évben megszólaltatott kórusművek közül válogatnak.

A koncert második részében tartják Tillai Aurél Missa secunda című művének ősbemutatóját. A darab a szerző második miséje, egyben kilencedik oratorikus alkotása.

A jubileumi hangversenyen közreműködnek Kuti Ágnes, Megyesi Schwartz Lúcia, Bognár Szabolcs és Horváth István énekművészek, Murin Jaroszláv mélyhegedű művész, Bajic Ágnes zongorista, Fodor Gabriella orgona- és zongoraművész, Balatoni Sándor orgonaművész, a Pécsi Egyetemi Kórus és a Pannon Filharmonikusok tagjai. Az est karmestere Tillai Aurél lesz.

(Via MTI)

Promóció

Stream és színház

X
X