Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Kórusblog Szabadon elérhető a Kodály-módszerről készült legújabb dokumentumfilm

Szabadon elérhető a Kodály-módszerről készült legújabb dokumentumfilm

A 2017-es Kodály-év záróeseményeként nemzetközi zenepedagógiai szimpóziumot rendeztek tavaly decemberben Budapesten, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Az esemény keretében mutatták be a Kodály mindenkié című dokumentumfilmet, valamint az Ötven év üzenete – Kodály Zoltán zenepedagógiai öröksége Magyarországon és a nagyvilágban című kötetet.

- hirdetés -

A Zeneakadémia fogta össze a 2017-es Kodály-emlékév eseményeit, amelynek keretében számtalan programot rendeztek világszerte Kodály zenéjének és pedagógiai módszerének népszerűsítésére – idézte Vigh Andrea, Liszt Ferenc-díjas hárfaművész, a Zeneakadémia rektora.

A filmet itt lehet megnézni:

- hirdetés -

Mint mondta, az emlékév 2018. december 15-16-i záróeseményén mutatták be azt az egy éven keresztül forgatott, 100 perces dokumentumfilmet, amely arról szól, hogy ma a világban hogyan értelmezik, és hogyan valósítják meg, hogyan adják át a gyakorlatban a Kodály-módszert.

Egy olyan kincs van a kezünkben, amivel meg lehet fogni egészen kicsi korban a gyerekeket, és a maga természetes útján teljesebb embert tudunk faragni belőlük (…) – hangsúlyozta.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.