Papageno Radio
Címlap Szentendre is csatlakozik a Bach Mindenkinek Fesztiválhoz

Szentendre is csatlakozik a Bach Mindenkinek Fesztiválhoz

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Szentendrei Tavaszi Fesztivál keretében is találkozhatunk az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Bach Mindenkinek Fesztivál programjaival, melynek során szvitekkel és operákkal is köszöntik a tavaszt a Dunakanyar kapujában. A fesztivál összes eseményére március 8. és 31. között várják az érdeklődőket.

Számos műfaj kiváló képviselőjével találkozhatunk a Szentendrei Tavaszi Fesztivál heteiben, többek közt Johann Sebastian Bach zseniális műveivel is, ugyanis idén kiemelt programként, március 18-24. közt ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Bach Mindenkinek Fesztivál, amelynek kivétel nélkül minden koncertje ingyenes. Egyúttal Johann Sebastian Bach születésnapját is ünneplik ezzel a felemelő programmal. A közönség aluljárókban, tereken, templomokban, hangversenytermekben hallhatja felcsendülni a barokk mester szólamait. A program célkitűzése, hogy a klasszikus zene valóban mindenkihez eljusson.

Ide kapcsolódik:
Bach 333 címmel új összkiadás jelenik meg

Az érdeklődők hallhatják többek közt a Citera Jazzklub és Dömény Krisztián előadóművész bemutatóját Bach százötven árnyalata címmel, az Örökkévaló Bachot a Vujicsics Tihamér Zeneiskola művésztanárai előadásában, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia Helyőrségi Zenekarának koncertjét, szviteket és operákat Bach korából a Divertimento Kamarazenekar előadásában, valamint Bach egyházzenei műveit a Zeneművészeti Egyetem Egyházzene Tanszékének hallgatóitól.

A fesztiválon Bach flashmobbal és a mester muzsikájára vívott marcipán sakkbajnoksággal is várják a zenekedvelőket.

A záróesemény programja szép képet ad arról, hogy J. S. Bach művészete mennyire érvényes a 21. század embere számára is. A fesztivál zárókoncertjén meghallgathatjuk a Laár Janka és Grimaldi Giulio Benedek duó, a Savaria Barokk Zenekar és a Jazzation a cappella együttes műsorát, valamint a Hegedűs D. Géza színművész által tolmácsolt, Bach-hal kapcsolatos Pilinszky-verseket is.

További információk és egyéb programok a fesztivál honlapján találhatók.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X