Papageno Radio
Blogok Baltikum Új modern zenei múzeum és kiállítóhely nyílik Helsinkiben

Új modern zenei múzeum és kiállítóhely nyílik Helsinkiben

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az idén ősszel új modern zenei múzeum, valamint a legnagyobb finn zeneszerzők és előadók előtt tisztelgő galéria nyílik Helsinki központjában, ahol korszerű audiovizuális eszközök segítségével jelennek meg többek között a legfontosabb finn klasszikus komponisták és leghíresebb műveik.

Az új finn múzeum, mely az Északi Zenei Múzeumok láncolatának legújabb tagja, nosztalgikus zenei utazásokra, közös éneklésre, táncra és alkotásra invitálja a galériába belépőket, miközben kevésbé ismert, szórakoztató zenei adatokat illetve tényeket osztanak meg az érdeklődőkkel.

Ide kapcsolódik:
Arvo Pärt Központ nyílt Észtországban

Céljuk, hogy a múzeumba látogatók közelebbről megismerjék a finn zene csillagait, de nem csak a világszerte ismert, hanem a helyileg kedvelt művészeket is.

„A galéria a karmesterektől kezdve a rap-előadókon át a népzenei előadókig és a popénekesekig minden fontos finn előadót bemutat, ötvözve a klasszikus és a populáris zenei műfajokat. Ezzel lehetőséget kínál arra, hogy új dolgokkal ismerkedhessenek meg az emberek a széleslátókörűség és elfogulatlanság szellemében” – mondta a finn hírességek múzeumának vezetője, Mikko Vanni.

A galéria kiállítási anyagát zenészek, zenei szakemberek, producerek, professzorok, és zenei intézetek tagjai állították össze. „Klasszikus és populáris zenei előadók építették ki Finnország nemzetközi identitását, formálták arculatát, és ébresztették fel az érdeklődést a természet szépsége, a finn történelem és a kultúra iránt” – fűzte hozzá a múzeumvezető.

Ide kapcsolódik:
Sibelius dédunokája versenyművet írt

A finn Music Hall of Fame-ben a modern technológia és a virtuális valóság megteremtése nagy szerepet játszik a kiállított képek és tárgyak mellett, hiszen lehetővé teszi a tér folyamatos változását, valamint általa újabbb és újabb különleges zenei élményben lehet részük a látogatóknak.

(Via FAME)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X