Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Budapesti Tavaszi Fesztivál Fináléjához érkezett a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Fináléjához érkezett a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Valerij Gergijev és a Mariinszkij Zenekar fellépése mellett az Akvárium Tavasz Terasz és a 100 éves Bauhaus kiállítás zárja a 39. Budapesti Tavaszi Fesztivált.

- hirdetés -

A fesztivál utolsó hétvégéjén Valerij Gergijev karmester a Mariinszkij Zenekar élén hozza el Csajkovszkij utolsó operáját, a Jolántát, amelynek ősbemutatóját 1892-ben a szentpétervári Mariinszkij Színházban tartották. A címszerepben Irina Csurilovát láthatja és hallhatja a közönség. A neves karmester húsvét hétfőn az Erkel Színházban is vezényel a 236. évadánál tartó Mariinszkij Balettegyüttes előadásán, akik Prokofjev balettmeséjét, a Hamupipőkét hozzák el Budapestre.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Aki jön, lát és győz - Valerij Gergijev

A Zeneakadémián a Moszkvai Csajkovszkij Zenekar és a Prágai Filharmónia Kórusa Jan Latham-Koenig vezényletével készül rendhagyó koncertre, amelyen Polgár Csaba színész-rendező is közreműködik majd.

Április 21-én a nemrég Junior Artisjus-díjjal elismert, pszichedelikus soul zenét játszó magyar Mörk zenekar legújabb nagylemezét, a The Death and Resurrection of Morköt mutatja be az A38 Hajón, Hrutka Róbert új formációja, a Nagy Dániel Viktor színésszel közösen alapított Wigama Lekko pedig az Uránia Nemzeti Filmszínházban lép fel.

Ide kapcsolódik:
Horthy kedvenc mozija és a nemzethalálnak megágyazó garzonok – az Imagine Budapest várossétáján jártunk

Szintén vasárnap ad koncertet az Akvárium Tavasz Teraszon a Rutkai Bori Banda, az ingyenes koncertet az énekesnő színes bábjai teszik egyedivé. A fesztivál két helyszínen is izgalmas tárlatokkal ünnepli az idén 100 éves Bauhaus-mozgalmat.

A Ludwig Múzeumban Bauhaus100. Program a mának címmel követhetik végig a látogatók a képzőművészeti műhely és reformiskola történetének legfontosabb mozzanatait, míg a Müpa Zászlóterében megtekinthető Bauhaus Contemporary a kortárs fotográfia eszközével idézi meg a Bauhaus szellemiségét és az abban szerepet vállaló magyar művészeket.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.