Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Júniusban jelenik meg Farkas Gábor Chopin-lemeze

Júniusban jelenik meg Farkas Gábor Chopin-lemeze

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Farkas Gábor a Hungaroton gondozásában, júniusban megjelenő albumán Chopin g-moll, az F-dúr, az Asz-dúr és az f-moll ballada, valamint az Asz-dúr, a Fisz-dúr, a Gesz-dúr és a cisz-moll impromptu hangzik el. A zongoraművész a június 5-i lemezbemutató estjén, a Pesti Vigadóban a lemez teljes anyag mellett az f-moll fantázia is megszólal, mintegy alátámasztva, megvilágítva a balladák drámaiságát.

- hirdetés -

Farkas Gábor a lemezen megszólaló Chopin-műveket már több alkalommal előadta, ezért úgy érezte, hogy itt az ideje rögzíteni is őket. „Az utóbbi időben sokat foglalkoztatott Chopin zenéje” – hangsúlyozta, hozzátéve: minden művész életében vannak olyan időszakok, amikor egy bizonyos zeneszerző nagyon megérinti.

A két éve Japánban élő, a Tokyo College of Music professzoraként tanító Farkas Gábor kiemelte, hogy nagyon szeret a magyar közönségnek játszani, amely érti és „együtt lélegzik” a zenével. Felidézte emellett, hogy a kiotói Barocksaalban adott Liszt-estjét az év koncertjévé választották, amelyért átvehette a nagy presztízsű Aoyama Music Awardot.  Mint mondta, ez azért nagy szó, mert Japánban Liszttel kiemelkedő sikert elérni nagy küzdelem, ritkaság.

Ide kapcsolódik:
Farkas Gábor kapta a rangos Aoyama Music Award kitüntetést

Az 1981-es születésű Farkas Gábor a romantikus repertoár elismert interpretátora, nemzetközi zongoraversenyek győztese, a nagy zenei fesztiválok és koncerttermek állandó fellépője. Első albuma An Evening with Liszt címmel jelent meg a Warner Music Hungary gondozásában, a művész Liszt Ferenc-díjban 2012-ben részesült.

Európai koncertjeit rendszeresen összeköti magyarországi hazautazással és itthoni fellépésekkel, a Zeneakadémián például koncertsorozatban adták elő Szabadi Vilmos hegedűművésszel Mozart összes hegedűre és zongorára írt művét. Tavasszal Liszt Magyar fantáziáját mutatja be az oszakai Symphony Hallban az Osaka Century Orchestrával Kovács János vezényletével, a Kanazawai Spring Green Music Festivalon pedig Chopin f-moll zongoraversenyét szólaltatja meg Michael Balke vezényletével, az Ochestra Ensemble Kanazawa közreműködésével. Nyáron a New York-i Lincoln Centerben ad kamarakoncertet és szólóestet, valamint fellép és mesterkurzusokat tart a Classical Bridge Festival elnevezésű nemzetközi zenei fesztiválon.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X