Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Magyar sikerek a Rudolf Nurejev Nemzetközi Balettversenyen

Magyar sikerek a Rudolf Nurejev Nemzetközi Balettversenyen

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

 A 7. Nurejev Nemzetközi Balettversenyen, melynek társrendezője és részben helyszíne is volt a Magyar Táncművészeti Egyetemre számos budapesti növendék ért el kiemelkedő eredményt.

Közülük Emanuele Co’ (IX. évfolyamos, Szakály György tanítványa) a Legjobb kortárs koreográfia díját kapta saját szólójáért, és neki ítélték a Legjobb ifjúsági versenyző címet is a férfiak között. Ugyanezt az elismerést kapta a női versenyben Nagy Gvendolin (V. évfolyamos, Molnár Márta osztályából).

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Rudolf Nurejev Nemzetközi Balettversenyt és Fesztivált rendeznek Budapesten

A legnagyobb sikert Topolánszky Vince (VII. évfolyam, Macher Szilárd tanítványa) aratta, aki a felnőtt kategória 3. díját kapta a Vlagyimir Malakhov elnökletével értékelő zsűritől. A gálán Vince az édesapja, Topolánszky Tamás által a versenyre készített Easy című számát táncolhatta a további díjazottak és nemzetközi sztárfellépők mellett.

Ide kapcsolódik:
Megnyílt a Nemzeti Táncszínház új épülete

Eközben a szczecini Arany Spicc-cipő balettversenyről, amely tulajdonképpen a lengyel balettintézetek nyílt nemzetközi seregszemléje, hét díjat hozott el az MTE. Barna Mónika kíséretében Radic Diána és Ubukata Ryonosuke IX. évfolyamos hallgatók léptek fel a Grand pas classique és a Rapid Eye Movement kettősökkel. Radic Dia a zsűri különdíját kapta a Kiemelkedő teljesítményért, Ubukata Ryonosuke pedig a Közönségdíj mellett a Nagydíjat is megnyerte. Ezeken túl Barna Mónika, Kulcsár Noémi és Szakály György felkészítő mesterek mindhárman Kiemelkedő pedagógus díjat kaptak, sőt a Magyar Táncművészeti Egyetem kapta a Legjobb Iskola díját.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X