Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok JM blog Döntőbe jutott Pusker Júlia a brüsszeli Erzsébet Királyné Zenei Versenyen

Döntőbe jutott Pusker Júlia a brüsszeli Erzsébet Királyné Zenei Versenyen

A nemzetközi zsűri május 11-én késő este hozta nyilvánosságra annak a 12 hegedűművésznek a nevét, akik a döntőben folytathatják a világ egyik legrangosabb zenei megmérettetését, a brüsszeli Erzsébet Királyné Zenei Versenyt.

- hirdetés -

A finalisták: Stella Chen (USA, 26), Timothy Chooi (Canada, 25), Ioana Cristina Goicea (Romania – Germany, 26), Luke Hsu (USA, 28), Sylvia Huang (Belgium, 25), Stephen Kim (USA, 23), Shannon Lee (Canada – USA, 26), Seiji Okamoto (Japan, 24), Júlia Pusker (Hungary, 27), Eva Rabchevska (Ukraine, 22), Ji Won Song (Korea, 26), Yukiko Uno (Japan, 23) között egyedüli magyarként Pusker Júliát is ott találjuk, aki a középdöntőben a programnak megfelelően egy negyvenperces szólóanyagot és egy Mozart-versenyművet játszott.

- hirdetés -

A 2019-es Brüsszeli Erzsébet Királyné Zenei Verseny döntősei

A döntőre a brüsszeli BOZAR-ban kerül sor május 20-25. között, amely során esténként két versenyző a saját maga által választott versenyművel lép színpadra, valamint egy kifejezetten erre az alkalomra készült, korábban még nem publikált Kimmo Hakola-művet fog játszani. A finalistákat a Belga Nemzeti Zenekar kíséri majd Hugo Wolff vezetésével.

Ide kapcsolódik:
"A kortárs zenével is próbálok többet foglalkozni"

Az előzetes beosztás szerint Pusker Júlia május 23-án, 20 órakor Beethoven D-dúr koncertjével lép színpadra. A döntőt ide kattintva követhetjük élőben.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!