Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Kórusblog Hangversennyel emlékeztek a tavaly elhunyt Ittzés Mihály zenepedagógusra

Hangversennyel emlékeztek a tavaly elhunyt Ittzés Mihály zenepedagógusra

A Magyar Kodály Társaság, a Zeneakadémia és a Magyar Művészeti Akadémia közös szervezésében tartottak emlékhangversenyt május 27-én a Régi Zeneakadémia Kamaratermében a tavaly júniusban elhunyt zenepedagógus, Ittzés Mihály tiszteletére.

- hirdetés -

A koncertet Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke nyitotta meg a Magyar Kodály Társaság díszelnöke, Kodály Zoltánné, valamint Szőnyi Erzsébet Kossuth-díjas zeneszerző, a Nemzet Művésze jelenlétében.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
„A tűznek nem szabad kialudni!” - In memoriam Ittzés Mihály

Ittzés Mihályra emlékezve a Magyar Kodály Társaság volt társelnöke, Hartyányi Judit hangsúlyozta, hogy a zenepedagógus

súlyos örökséget hagyott nevezetesen a Társaságra, amelynek feladata folytatni a munkát Kodály Zoltán műveinek megismertetéséért, koncerteken való megszólaltatásáért, gondolatainak, nemzetépítő intelmeinek írásbeli megőrzéséért, miként Ittzés Mihály önzetlen, szolgáló életében tette. Küldetést teljesített. Hálás vagyok sok tanártársam, Társaságunk tagjainak nevében is, hogy munkatársai lehettünk, és részt vehettünk ebben a küldetésben.

A Magyar Kodály Társaság 2018. június 12-én elhunyt elnökének tiszteletére Kecskeméten februárban rendeztek hangversenyt. Most, a Régi Zeneakadémián mások mellett fiai, Ittzés Gergely és Ittzés Tamás léptek fel, valamint olyan fiatal tehetségek, mint Rozsonits Ildikó vagy Borka Ráhel.

A kórusok között a Marczibányi téri Kodály Iskola Leánykara és a Pécsi Tudományegyetem Női Kara álltak színpadra, a Kecskeméti Református Gimnázium Kamarakórusa pedig többek között Szőnyi Erzsébet Ittzés Mihály emlékére komponált, ősbemutatóként elhangzó kórusművét énekelte.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.