Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Így értékelte Zombola Péter a Szent Efrém legutóbbi koncertjét - Videó

Így értékelte Zombola Péter a Szent Efrém legutóbbi koncertjét – Videó

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Vajon hogy tud együttműködni két hasonló profilú együttes? Tud izgalmas, színes lenni egy ilyen koncert? Vannak a férfikari kamara hangzásnak határai, és ha igen, hol? Ezek a kérdések fogalmazódtak meg az Orientale Lumen 2019 sorozat második koncertje előtt, melynek vendége a Dorosz Kvintett volt Moszkvából.

- hirdetés -

A Vaszilij Blazsennij székesegyház együttese a mindennapi liturgikus szolgálat mellett rendszeres fellépője az európai koncertpódiumoknak. Repertoárjuk a középkori orosz liturgikus dallamoktól egészen a kortárs mesterek műveiig terjed.

Ide kapcsolódik:
Májusban először érkezik hazánkba a moszkvai Dorosz Kvintett

Történetük során először az Orientale Lumen sorozat keretein belül jutottak el Magyarországra: Győrben, Nyíregyházán és Budapesten adtak a Szent Efrém Férfikarral közös koncertet.

Elképesztő volt látni a közönséget, ahogy az előadókkal közösen énekeltek, könnyeztek, álltak fel szinte egy emberként a végén tapsolni. Valami történt. Valami megmozdult. Valami született. Egy olyan élmény, amit talán mindenki hazavisz, és ami dolgozik bennünk.

A karácsonyi koncerthez hasonlóan, most is meghívtuk egy kedves barátunkat Zombola Péter zeneszerzőt, hogy mondja el mit vár az estétől:

És hogy mit kapott az estétől:

Itt pedig meghallgatható a hangverseny két emlékezetes mozzanata:

Boksay János – Kerub ének (a Dorosz és a Szent Efrém közös előadásában):

Rachmaninov – Bogorodice Devo (a Dorosz és a Szent Efrém közös előadásában):

Az Orientale lumen sorozat hamarosan folytatódik:

Júniusban az ortodox pünkösd alkalmából Konstantia Gourzi görög zeneszerző nekünk ajánlott Paharión című művével jelentkezik a Szent Efrém Férfikar és az opus21musikplus.

Egészen különleges műről van szó, autentikus és klasszikus zenészekkel, egy zenének nem parancsoló, csak őt vezető karmesterrel, és Schiff András kertjének angyalával. Ott találkozunk! Jegyek elérhetők ide kattintva.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X