Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Kórusblog Koncertsorozattal ünnepel a 20 éves Aurin Leánykar

Koncertsorozattal ünnepel a 20 éves Aurin Leánykar

A kecskeméti Kodály Iskolában 1998 szeptemberében alakult meg az Aurin Leánykar. Még abban a tanévben, 1999 márciusában a VII. Budapesti Nemzetközi Kórusversenyen első helyezést értek el. Így 2019-ben ünneplik fennállásuk 20. évfordulóját. A jeles alkalomból jubileumi koncertet adnak Kecskeméten, és számos nemzetközi turnét is terveznek.

- hirdetés -

A jubileumi év nyitányaként a leánykar 46 ifjú énekese Durányik László Kodály- és Csokonai díjas karnagy vezetésével május 23-án indult Temesvárra. A Temesvár polgármestere, a Nemzeti Művészeti Főiskola és a Konzervatórium által támogatott 4. VOX MUNDI kortárs zenei nemzetközi kórusfesztiválra a rendezvény sztárvendégeként hívta meg a rendező Kratima Kulturális Egyesület az Aurin leánykart.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
A Nagydíjat is elhozta az Aurin Leánykar Görögországból

A korábbi fesztiválokra szerte Európából érkeztek ismert gyermek- és lánykórusok (a Szófiai Rádió Gyermekkórusa, a Bukaresti Rádió Gyermekkórusa, a nyíregyházi Cantemus – Pro Musica kórus, a lyoni „Les Choristes”, a poznani Skowronki leánykar).

Idén a helyi Ion Vidu Cna leánykórusa, a Canticum, a Preludiu, a Jazzapella kórusok, a Román Rádió Gyermekkórusa és a Román Patriarchátus Symbol Gyermekkórusa mellett a Tapiola (Finnország) és az Aurin (Magyarország) műsorai hangzanak el az Ion Vidu Nemzeti Főiskolán, a Nemzeti Színházban, templomokban és az Unirii tér szabadtéri rendezvényén. Május 26-án a magyar kórus a Temesvár-Erzsébetvárosi Római Katolikus Templom miséjén szolgál, majd rövid koncertet is ad.

A 20 éves Aurin Leánykar

A rendezvénynek idén is van jótékonysági célja: a Vox Mundi Gála bevétele a MagiCAMP projektet támogatja, amely nyári táborokat kínál az onkológiai betegségekkel küzdő gyermekek számára. E cél támogatása mellett a kórusnak nagyon fontos a magyar kóruskultúra és a Kodály-módszer iránti figyelem felkeltése is.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.