Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap New Yorkban a táncosok ingyen kapnak zöldséget és gyümölcsöt

New Yorkban a táncosok ingyen kapnak zöldséget és gyümölcsöt

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Egy hiphopra specializálódott New York-i táncművészeti iskola felmérést készített, ennek eredménye szerint a városban élő táncosok egyharmada a szegénységi küszöb alatt él, és nem engedheti meg magának, hogy megfelelő energiatartalmú, egészséges ételt vásároljon. Nekik akarnak segíteni egy kezdeményezéssel.

A komplex programba bárki jelenthezhet, aki táncosnak vallja magát, műfaji megkötés nincs. Nem csupán ingyen élelmiszert és ételt kapnak a résztvevők, hanem egy olyan főzőiskolába is járhatnak, ahol megtanulják, hogyan lehet 15 perc alatt az ő testi igénybevételüknek megfelelő, 10 dollárnál kevesebbe kerülő ételt készíteni.

A DanceMart 2015 óta létezik, azóta mintegy 7500 táncos vett benne részt, akik 1,3 millió dollár értékben kaptak számukra megfelelő tápanyagtartalmú ételt.

- hirdetés -

A projekt kitalálója és vezetője szerint az is fontos, hogy a táncosok szembesüljenek azzal, nem időrabló és drága dolog a főzés. Emellett a közösségépítést is célul tűzték ki, hiszen a főzőiskolában a balett-táncosok, a kortárs együttesben dolgozó művészek és a hiphopcsapatok tagjai, akik egyébként idő hiányában még akkor sem láthatják egymás előadásait, ha érdeklődnek irántuk, itt találkozhatnak, tapasztalatot cserélhetnek.

Ide kapcsolódik:
Az első opera az anorexiáról

Vajon Magyarországon mi a helyzet a táncosok táplálkozását illetően? Kommentben várjuk a tapasztalatokat! 

(Via Dance Magazine)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X