Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Budapesti Nyári Fesztivál Nicola Benedetti először lép színpadra Magyarországon

Nicola Benedetti először lép színpadra Magyarországon

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Generációjának egyik legkeresettebb hegedűszólistája, a Skóciában született, de olasz felmenőkkel rendelkező Nicola Benedetti először játszik Magyarországon, a Budapesti Nyári Fesztivál programsorozatában július 4-én este a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

A művész gyakran lép fel a világ vezető koncerttermeimben és fesztiváljain, mint például a londoni Cadogan Hall, az amszterdami Concertgebouw, a Birmingham Symphony Hall, vagy az Edinburgh-i Fesztivál. Világszerte a nagy zenekarok és karmesterek keresett szólistája, aki nemrégiben a BBC Szimfonikus Zenekarral és a Chicagói Szimfonikusokkal is adott koncertet. Budapestre a világ egyik legjobb ifjúsági zenekarával, a San Franciscó-i Szimfonikus Ifjúsági Zenekarral és annak új karmesterével, Christian Reiffel érkezik.

- hirdetés -

Nicola Benedetti a zeneoktatás elkötelezettje, szenvedélyes nagykövete és vezetője. Különböző nemzeti és regionális szervezetekkel együttműködve a fiatalok zenei készségeinek fejlesztését és lehetőségeiknek támogatását tűzte ki célul. Az általa létrehozott The Benedetti Sessions nevű kezdeményezéssel pedig több száz fiatalnak teremti meg a lehetőséget arra, hogy mesterkurzusokon vegyenek részt.

Nicola Benedetti koncertjein egy 1717-es évjáratú Gabriel Stradivariuson játszik. A Margitszigeten a zeneirodalom egyik legnépszerűbb és legnehezebb hegedű versenyének, Csajkovszkij D-dúr koncertjének dallamai csendülnek majd fel.

A San Franciscó-i Szimfonikus Ifjúsági Zenekar programja: 

Detlev Glanert: American Prelude No. 1

Gustav Mahler I. (D-dúr) szimfónia

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X