Papageno Radio
Címlap Rangos nemzetközi csellóverseny döntőjébe került Kokas Dóra

Rangos nemzetközi csellóverseny döntőjébe került Kokas Dóra

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A bécsi Vienna Classic Strings verseny döntőjében szoríthatunk Kokas Dóráért, ahol a cselló kategóriában orosz, német, dél-koreai, kanadai, kínai és osztrák zenészekkel mérheti össze tudását május 17-én.

Kokas Dóra 2016-ban diplomázott a Zeneakadémián, ahol Perényi Miklós volt a mestere. Fiatal kora ellenére rendkívül tapasztalt kamarazenész, tizenhét évesen kezdett vonósnégyesezni a Kelemen Kvartett csellistájaként, amellyel többek között olyan versenyeken nyertek első helyezést, mint a világ egyik legnagyobb kvartett megmérettetéseként számon tartott Premio Paolo Borciani Verseny vagy a Pekingi Nemzetközi Vonósnégyes Verseny.

Kamarazenészként olyan partnerekkel játszott és játszik rendszeresen együtt, mint Joshua Bell, Pekka Kuusisto, Nicholas Altstaedt, Maxim Rysanov, Vilde Frang, José Gallardo vagy Frankl Péter.

Játszott már a hamburgi Laeiszhalle, a Wigmore Hall, a Berlini Konzerthaus, a Berlin Philharmonie vagy a Salzburgi Mozarteum színpadán, a legerősebb szálak mégis a Zeneakadémia Nagyterméhez kötik.

Ide kapcsolódik:
Nemzetközi versenyen szerzett dobogós helyezést Kokas Dóra

Kokas Dóra a verseny fináléjában Christian Schulz vezényletevel Sosztakovics Első Csellóversenyét es egy kötelező kortárs versenyművet, Alexey Shor Musical Pilgrimage cimű darabját fogja játszani a Mozart Collegium Wien Zenekarral.

Promóció

X
X