Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Szvoren Edina novelláskötete nyerte a 2019-es Libri irodalmi díjat

Szvoren Edina novelláskötete nyerte a 2019-es Libri irodalmi díjat

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Szvoren Edina Verseim című novelláskötete nyerte a 2019-es Libri irodalmi díjat. A közönségdíjat Krusovszky Dénes Akik már nem leszünk sosem című regénye kapta.

A 2016-ban alapított díj az előző év legjobb szép- és tényirodalmi könyveit díjazza, célja, hogy felhívja a figyelmet a kortárs magyar irodalom kiemelkedő műveire.

A 10 döntős művet a magyar kulturális élet több mint 140 képviselője javaslata alapján választották ki. Az irodalmi díj győztesét ötfős szakmai zsűri választotta ki, amelynek Fullajtár Andrea, Szilágyi Zsófia, Bálint András, Beck Zoltán és Károlyi Csaba volt tagja. A közönségszavazáson idén már 21 ezren szavaztak kedvencükre a 10 döntős mű közül.

Ide kapcsolódik:
Közülük kerülnek ki idén a Libri irodalmi díjak nyertesei

„Szvoren Edina a hatásvadászat legcsekélyebb nyoma nélkül ír (…) prózája egyszerre nagyon profi és nagyon emberi, nem túl vidám, mégis tele van humorral. Emberábrázolása következetes, nyelvhasználata mesteri. Írásaiban az információ visszatartásának nagy művésze, mindent tud az elbeszélői technikákról (…) Ma talán ő tud a legjobban novellát írni a kortárs magyar irodalom alkotói közül” – idézi a Libri közleménye Károlyi Csaba irodalomkritikust.

Az Akik már nem leszünk sosem a leginkább költőként, publicistaként és rádiókritikusként ismert Krusovszky Dénes első regénye. Beck Zoltán szerint Krusovszky regénye korszakos mű, „a köztesség generációjának regénye; azé a generációé, amelyikben már nem él az a reflektálatlan hit, hogy van, hogy lehet mit továbbadni az utánuk jövőknek.” A nyertesek 2-2 millió forintot és 30 millió forint értékű médiatámogatást kapnak.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X