Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Gramofon Új internetes portál indult MagyarJazz.hu néven

Új internetes portál indult MagyarJazz.hu néven

Az oldal a teljes hazai jazz-szakmát kívánja képviselni és megjeleníteni a műfaj rajongóinak szélesebb köre felé, partnerkapcsolatban a jazzhez kapcsolódó legnagyobb intézményekkel, szervezetekkel.

- hirdetés -

A napi szinten frissülő portálon interjúkat, programajánlókat, koncertbeszámolókat, lemezismertetőket és friss híreket olvashatnak az érdeklődők, valamint olyan tematikus cikksorozatok is indulnak, mint az elmúlt évtizedekre visszatekintő Hivatásos jazzrajongó vagy a fiatal tehetségek bemutatására fókuszáló Csillagvizsgáló.

A MagyarJazz.hu-t a Gramofon – Klasszikus és Jazz (Retkes Attila Kulturális Értékteremtő Kft.) adja ki.

Az 1996 óta megjelenő prémium magazin, a Gramofon hanglemezkiadással és hanglemeziparral foglalkozó blogja a Papageno.hu-n olvasható.

- hirdetés -

A portál főszerkesztője Irk Réka, aki csaknem egy éven át szerkesztette a Jazzma.hu-t, az Érdi Jazz Fesztivál és a Törökbálinti Jazz Klub szervezőjeként tevékenykedik, online felelősként részt vesz a Harmónia Jazzműhely Alapítvány munkájában. „Szeretném, ha a MagyarJazz.hu a jazz minden területéről tudósítana, a műfaj iránt érdeklődők hiánytalanul értesülhessenek a hazai eseményekről, emellett régi történeteket, kincseket is közzétenne.

Közös célunk az, hogy kedvet csináljunk a jazzhez,

inkább ajánljunk, ne pedig kritizáljunk” – mondta a a főszerkesztő.

A szerkesztőség tagjai:

Főmunkatársak: Márton Attila, Pallai Péter, Zipernovszky Kornél

Állandó szerzők: Bércesi Barbara, Halász Gyula, Hózsa Zsófia, Józsa Botond, Juhász Gábor, Kerekes György, László Péter, Máté J. György, Párniczky András, Pázmándi Gergely, Retkes Attila, Szentgallay György és Turi Gábor.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.