Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Kórusblog A Kodály-módszert népszerűsíti Angliában az Aurin Leánykar

A Kodály-módszert népszerűsíti Angliában az Aurin Leánykar

A kecskeméti Kodály Iskola Durányik László karnagy vezette egyesített Aurin és Miraculum kórus tagjai június 17-én újra közönség elé álltak: ezúttal a Gereben Lívia javára a Mercedes-Benz Sport Akadémián rendezett „Szeretet kosár” programon. Ennek az volt a célja, hogy bevételével hozzájáruljanak Lívia gyógykezeléséhez és erőt küldjenek számára a gyógyuláshoz.

- hirdetés -

A fellépők többsége már jól megérdemelt vakációját tölti, de az Aurin Leánykar legjobbjai másnap már elindultak Angliába. A 20 éves kórus tartalmas koncertsorozatokkal ünnepel, természetesen így emlékeznek meg első angliai turnéjuk huszadik évfordulójáról is.

Az ifjú énekesek a brit kis- és nagyvárosokban az ottani iskolák, kórusok vendégszeretetét élvezik majd, cserébe a Kodály-módszerről tartanak bemutatót. Természetesen mindenütt felkeresik a környék látnivalóit is.
- hirdetés -

Útjuk során öt koncerten lépnek közönség elé. Színes programjukban a reneszánsztól a XXI. századig, az egyházi művektől a népdalokon át a könnyűzenei feldolgozásokig mutatják be repertoárjuk legjavát. Barnsley, Liverpool, Bruton, Barnet a fellépések helyszínei.

A BYC kórust 2009-ben alapította Mat Wright és Keith Norton. Ez egy önkéntesek által vezetett jótékonysági szervezet, amely nagyszerű lehetőségeket kínál a Barnsley-ben élő fiatalok számára, és kiváló hírnévnek örvend. A kórus a világranglistán az 5. helyen áll a kategóriájában. A Barnsley Ifjúsági Kórust 2018 januárjában tüntették ki a királynő önkéntes szolgálatának (MBE) díjjal. Ez a legmagasabb díj az ilyen csoportok számára az Egyesült Királyságban.

Legjelentősebb ezek közül a Barnsley Ifjúsági Kórus 10 éves fennállásának tiszteletére rendezett fesztivál. A kecskeméti kórusok 2010 óta szinte évente látogattak hozzájuk, komoly szakmai együttműködés alakult ki közöttük. A kintiek mesterükként tekintenek a magyarokra.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.