Papageno Radio
Címlap A Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar koncertjével kezdődött a 35. Régi...

A Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar koncertjével kezdődött a 35. Régi Zenei Napok Vácott

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Kígyózó sorok álltak a Fehérek Temploma előtt tegnap este Vácott, hogy bejussanak az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus hangversenyére. Az esten a régizene mestere, Vashegyi György vezényelt.

Az impozáns műsorban, amelyből az alábbi videóban adunk ízelítőt, felcsendültek Dieterich Buxtehude, valamint Johann Fischer művei.

Ma megkezdődnek a kurzusok, 5 órától pedig táncba hívják közönséget: barokk táncházzal folytatódik a fesztivál. A barokk kor zenei életének elválaszthatatlan része volt a tánc, melyet e korban a legmeghatározóbb közösségi eseményként tartottak számon. Nem véletlenül találkozhatunk a barokk zenében tánctételekkel, kötött formákkal, melyekre egyaránt mulattak a fogadókban és a nemesi udvarokban. Ezt a hangulatot varázsolják Vác főterére dr. Kovács Gábor táncoktatóval és a Silverstar Művészképző Iskola és Társulat növendékeivel. Részletes információ a programról itt található.

VIselettörténeti bemutató – forrás: Filharmónia Magyarország / Régi Zenei Napok

Für Anikó és Becze Szilvia lelki töltődésre, egy pohár borra vagy egy frissítő limonádéra invitálja az érdeklődőket július 1-jén az Adullám Kávézóba. „Vasárnaponként, amikor a jó Isten kedves hozzánk, semmilyen muzsikát nem vagyok hajlandó meghallgatni…” – írja Monsieur Croche, a Claude Debussy által kitalált nagyszájú zenekritikus. A Zenés irodalmi szurkapiszka című előadásukon a régmúlt zeneműveit a ma irodalmával kötik össze és mindenbe folyton belebeszél – ezúttal – Madame Croche, akinek találó megjegyzései nem csak Debussy korában voltak időszerűek. Az estén közreműködnek a hangszeres és énekes kurzus résztvevői.

Promóció

X
X