Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Régi Zenei Napok A régizene-játszás világhírű együtteseivel nyitja meg kapuit a 35. Régi Zenei Napok

A régizene-játszás világhírű együtteseivel nyitja meg kapuit a 35. Régi Zenei Napok

Hazai együttesekkel, az Orfeo Zenekarral és a Purcell Kórussal indul a váci Régi Zenei Napok a Fehérek templomában. Június 29-én, 20 órakor Vashegyi György vezényletével csendülnek fel Dieterich Buxtehude, valamint Johann Fischer művei, és útjára indul egy újabb történelmi barangolás.

- hirdetés -

Johann Fischer (1646-1717) német zeneszerző, hegedűművész, aki zenekari zenészként Európa-szerte több városban is dolgozott. Zenéje magában hordozza a kora barokk időszak stílusjegyeit, így a Herzlich tut mir verlangen kezdetű korálfeldolgozása méltó nyitánya a 35. Régi Zenei Napoknak.

- hirdetés -

Vashegyi György – fotó: Raffay Zsófia

Dieterich Buxtehude (1637-1707) zeneszerző és orgonista, a kora barokk egyik legjelentősebb német komponistája. Orgonaművei az észak-német stílust követik, azonban vokális kompozíciói elsősorban az itáliai minták szerint íródtak. Buxtehude 128 fennmaradt vokális kompozíciója közül nyolc menyegzői, alkalmi darab, a többi egyházi szövegre íródott. Utóbbiak vagy prózák (főként bibliai vagy latin vallásos prózai szövegek), vagy német korálok, vagy egyéb német strófikus költemények.

Ide kapcsolódik:
Buxtehude rejtélyei

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!