Papageno Radio
Címlap Döntőbe került Duleba Lívia a 16. Nemzetközi Csajkovszkij Versenyen

Döntőbe került Duleba Lívia a 16. Nemzetközi Csajkovszkij Versenyen

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A zenei olimpiának is beillő, 16. Nemzetközi Csajkovszkij Versenyt június 17-28. között rendezik Moszkvában és Szentpéterváron. A fafúvós szekció döntőjében Duleba Líviának szurkolhatunk, aki június 27-én lép újra színpadra a szentpétervári Mariinszkijben.

A Csajkovszkij-verseny egy négyévente megtartott esemény. A főnyeremény 100 ezer dollár, az egyes kategóriák győztesei között pedig 30-tól 2 ezer dollárig terjedő pénzdíjakat osztanak ki. Az idei versenyen több száz művész szállt versenybe olyan kategóriákban, mint zongora, hegedű, cselló, ének és az újonnan hozzáadott szekció, a fúvós hangszerek.

Ide kapcsolódik:
A legjobb 12 között van Duleba Lívia a Carl Nielsen Nemzetközi Zenei Versenyen

Duleba Lívia fuvolaművész a döntőben három fuvolással, két klarinétossal, egy oboistával és egy fagottművész versenyzővel mérheti össze erejét. A döntőben választható darabok közül Duleba Lívia Bach d-moll fuvolakoncertjét játssza, mellette pedig Lenszkij áriájának átiratát (Csajkovszkij: Anyegin), illetve az orosz mester D-dúr hegedűversenyének átiratát adja elő.

Duleba Lívia 1989-ben született Nyíregyházán. 2009-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, Kovács Lóránt és Bálint Jánosnál tanult a Bachelor Diploma megszerzéséig. A Diploma megszerzése után szólista ambícióit kibontakoztatva a németországi Hochschule für Musik Detmold hallgatójaként folytatta tanulmányait, ahol 2016-ban kitüntetéssel diplomázott az egyetem szólista képzésén, Prof. Bálint János osztályában.

Ahogy 2015-ben, úgy idén is a medici.tv oldalán követhetjük élőben a versenyt.

(Via tch16.com)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X