Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok JM blog Először kapta zeneművész az Országos Tudományos Diákköri Tanács Prezentációs Díját

Először kapta zeneművész az Országos Tudományos Diákköri Tanács Prezentációs Díját

Lengyel Erik, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának mesterdiplomás, klasszikus ütőhangszeres művész hallgatója kapta idén a XXXIV. OTDK Művészet és Művészettudományi Szekciójának Prezentációs Díját.

- hirdetés -

A különböző szekciók 29 tagozatának 269 darab pályamunkája közül a Művészet és Művészettudományi Szekció zsűrije Lengyel Eriket jelölte az OTDT TDK Prezentációs Díjára, melynek versenye június 13-án zajlott le a Magyar Tudományos Akadémián.

- hirdetés -

A konferencián a 15 különböző tudományág legjobbjai képviselték a szekciójukat. Az OTDK zsűrije 4 előadónak adományozta az OTDT TDK Prezentációs díjat, köztük Lengyel Eriknek a Művészet és Művészettudományi Szekció jelöltjének. A 2005 óta kétévente megrendezésre kerülő verseny történetében idén először adományozták az OTDT TDK Prezentációs Díjat zeneművészet egyik képviselőjének.

Lengyel Erik, az Új Nemzet Kiválóság Program ösztöndíjasa a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán Szabó István DLA és Szalai Tamás növendékeként diplomázott idén júniusban. 2018-ban második helyezést ért el az Olaszországi PAS Nemzetközi Ütőhangszeres Verseny timpani kategóriájában. Korábban, 2014-ben a VII. Országos Kamarazenei Versenyen első helyezést. Nevéhez számos szakmai publikáció fűződik.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.