Papageno Radio
Címlap Először kapta zeneművész az Országos Tudományos Diákköri Tanács Prezentációs Díját

Először kapta zeneművész az Országos Tudományos Diákköri Tanács Prezentációs Díját

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Lengyel Erik, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának mesterdiplomás, klasszikus ütőhangszeres művész hallgatója kapta idén a XXXIV. OTDK Művészet és Művészettudományi Szekciójának Prezentációs Díját.

A különböző szekciók 29 tagozatának 269 darab pályamunkája közül a Művészet és Művészettudományi Szekció zsűrije Lengyel Eriket jelölte az OTDT TDK Prezentációs Díjára, melynek versenye június 13-án zajlott le a Magyar Tudományos Akadémián.

A konferencián a 15 különböző tudományág legjobbjai képviselték a szekciójukat. Az OTDK zsűrije 4 előadónak adományozta az OTDT TDK Prezentációs díjat, köztük Lengyel Eriknek a Művészet és Művészettudományi Szekció jelöltjének. A 2005 óta kétévente megrendezésre kerülő verseny történetében idén először adományozták az OTDT TDK Prezentációs Díjat zeneművészet egyik képviselőjének.

Lengyel Erik, az Új Nemzet Kiválóság Program ösztöndíjasa a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán Szabó István DLA és Szalai Tamás növendékeként diplomázott idén júniusban. 2018-ban második helyezést ért el az Olaszországi PAS Nemzetközi Ütőhangszeres Verseny timpani kategóriájában. Korábban, 2014-ben a VII. Országos Kamarazenei Versenyen első helyezést. Nevéhez számos szakmai publikáció fűződik.

Promóció

Stream és színház

X
X