Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Kórusblog Első díjat nyert a Miraculum Gyermekkórus Normandiában

Első díjat nyert a Miraculum Gyermekkórus Normandiában

Bár 2019 a kecskeméti Aurin Leánykar jubileumi éve, de a kóruscsalád legifjabbjai, a Miraculum tagjai sem pihennek. Ezúttal Franciaország nyugati csücske, Normandia volt az úti cél, hiszen meghívást kaptak a június 7–10. között megrendezésre kerülő Iskolai Kórusok II. Európai Fesztiváljára, amit Yvetot városában és a környező településeken rendeznek.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Koncertsorozattal ünnepel a 20 éves Aurin Leánykar

- hirdetés -

A “Maîtrise de Seine-Maritime” egyesület két évente szervez itt zenei rendezvényt, melyre a világ minden tájáról várnak kórusokat a zene, ének, testvériség, a cserék, találkozások és a barátság szellemében.

A D-nap, a szövetségesek partraszállása örökre emlékezetes marad, mint a béke, a népek közötti testvériség és az újjászületett szabadság jelképe. A nemzetközi kórusfesztivál megrendezésének időpontja egybeesett ezeknek a történelmi eseményeknek a 75. évfordulójával, így alcíme és központi gondolata: a szabadság hangjai.

Ide kapcsolódik:
Bárki beköltözhet Claude Monet egykori házába

A fesztivál számokban összefoglalva: 30 kórus, mintegy 1200 énekes, 56 koncert. A hetvennél is több művészeti esemény csúcspontja a francia hadsereg kórusa, a Le Choeur de l’Armée française koncertje.

Dél-koreai, észt, francia, holland, lengyel, marokkói és szlovén kórusok körében képviselték hazánkat a kecskemétiek a fesztiválhoz kapcsolódó Camille Maurane Kórusversenyen. Három koncerten léptek közönség elé, és nem maradhatott el a Kodály-módszert bemutató workshop sem.

A verseny eredményeként a kórus az első díjat és a közönségdíjat is kiérdemelte.

A kötelező mű (Olivier Calmel erre az alkalomra írt „A szabadság hangjai”) és Gallus „Confirma hoc”-ja mellett magyar repertoárral indultak: Kodály Zoltán, Bartók Béla, Orbán György, Bárdos Lajos művei és tradicionális magyar népdalcsokor hozta meg a kiemelkedő sikert. Vezényelt Durányik László Csokonai- és Kodály-díjas karnagy, zongorán Lovászné Gajdos Éva kísért.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!