Papageno Radio
Címlap Ezért érdemes ott lenni az idei Orosz Zenei Fesztiválon

Ezért érdemes ott lenni az idei Orosz Zenei Fesztiválon

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Októberben második alkalommal rendezik meg az Orosz Zenei Fesztivált. A Szabó Marcell zongoraművész által alapított fesztivál idén hat orosz zeneszerző munkásságát öleli fel különleges, művészeti szempontból felépített tematikával. A koncerteknek Budapesten a Zeneakadémia, a Szent István-bazilika és az Orosz Kulturális Központ, Debrecenben pedig a Kölcsey Központ és a Református Nagytemplom ad otthont. A nagysikerű komolyzenei programsorozatra 30% elővételi kedvezménnyel vásárolhatók meg a jegyek június 5-20. között.

Szabó Marcell zongoraművész, a fesztivál művészeti vezetője az programok kapcsán elmondta, hogy idén is változatos programmal várják a közönséget, hiszen a második alkalommal megrendezett Orosz Zenei Fesztiválon fellép mások mellett Fokanov Anatolij operaénekes, a Kruppa Vonósnégyes, a Kodály Kórus Debrecen, a Kodály Filharmonikusok Debrecen, Pregun Tamás és Palojtay János zongoraművész.

Mint fogalmazott, a tavalyi fesztiválon az összes koncertet Rachmaninovnak szentelték, idén viszont minden egyes hangversenyen más és más szerzőt állítanak a középpontba, emellett az előadások különböző műfajokat képviselnek majd: lesz zenekari est, zongorakoncert, kamarazene, dalest és irodalmi est is.

Elindult a kedvezményes jegyvásárlás:
Váltsa meg jegyét könnyedén az Orosz Zenei Fesztiválra ide kattintva, és használja ki a kedvezményeket egészen június 20-án éjfélig.
A 30%-os kedvezményt az online vásárlásnál lehet érvényesíteni a jegyek kosárba tétele után a következő kupon kóddal:
ozf2019
Még több információ ide kattintva.

A fesztivál nyitányaként Prokofjev művei – többek között Szabó Marcell előadásában az I. zongoraverseny – szólalnak meg a Zeneakadémia Nagytermében, utána három napig az Orosz Kulturális Központ ad otthont a kisebb koncerteknek, ahol többek között Muszorgszkij és Rimszkij-Korszakov művei csendülnek fel, egy orosz guszliegyüttes pedig az orosz népzenébe ad bepillantást tradicionális pengetős hangszerei segítségével. A fesztivál zárásaként a debreceni Kodály Kórus Csajkovszkij Vesperását adja elő a Szent István-bazilikában.

A művészeti vezető szerint a fesztivál egyik célja, hogy az ismertebb orosz remekművek mellett kevésbé ismert, de ugyanolyan értékes műveket is bemutassanak a közönségnek. Így olyan csemegék is lesznek a fesztiválon, amelyekkel itthon ritkán találkozhat a közönség – mutatott rá, példaként említve a Rimszkij-Korszakov dalestet.

A koncertek mellett az Orosz Nemzeti Zenei Múzeum kiállítása is látható lesz a fesztivál keretében. A fesztiválnak Budapesten a Zeneakadémia, a Szent István-bazilika és az Orosz Kulturális Központ ad otthont, Debrecenben a Kölcsey Központ és a Református Nagytemplom lesz a koncertek helyszíne.

A fesztivál részletes programjait ide kattintva, a fesztivál-blogot pedig itt, illetve a facebook-oldalon lehet követni, jegyek is ezeken a felületeken rendelhetők. A Papageno különszámban jelenteti meg az Orosz Zenei Fesztivál programját, melyet a kiemelt helyeken megtalál az érdeklődő közönség augusztustól.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X