Papageno Radio
Címlap Ezzel nyűgözte le az egyik legrangosabb a cappella verseny zsűrijét a Jazzation...

Ezzel nyűgözte le az egyik legrangosabb a cappella verseny zsűrijét a Jazzation – Videó

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Fesztiválozni mentek, a verseny nagydíjával tértek haza. Észak-Európa egyik legnagyobb nemzetközi a cappella versenyét és fesztiválját kétévente rendezik meg a dániai Aarhusban.

A vokális zenei fesztiválra Európa, az USA és a Távol-Kelet neves szakembereiből álló zsűri választja ki a meghívottakat, az előadásokon és workshopokon pedig a modern kóruszene ikonikus alakjaival találkozhatnak a résztvevők, mint Jonathan Minkoff, az amerikai kortárs a cappella szövetség (CASA) elnöke, Jens Johansen aki a ritmikus kóruszene megalapítója Észak-Európában, vagy a világhírű The Real Group és az Accent együttesek.

Idén először kapott magyar együttes is meghívást a döntőbe, a Jazzation (Várallyay Katus, Bolyki Sára, Kanizsa Gina, Fábián Attila, Homor Máté) pedig bizonyított, és meg is nyerte a rangos versenyt.

A szabályoknak megfelelő 15 percnyi versenyanyagban a magyar formáció egy moldvai népdalfeldolgozást is énekelt (arr.: Pejtsik Péter; szólista: Bolyki Sára), melynek improvizatív bevezetője és zárlata legalább annyira lenyűgözte a közönséget, mint maga a népdal.

Ide kapcsolódik:
Dániában nyert első díjat a Jazzation formáció

A közel ezerfős hallgatóság percekig tartó, álló ovációja követte a május 31-i előadást, mely a mai napon különösen aktuális. Hallgassuk együtt:

Jazzation: A pünkösdi rózsa

Promóció

Stream és színház

X
X