Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Te csak hallgass! Igazi kuriózum Fejérvári Zoltán legújabb, Janáček műveit tartalmazó lemeze

Igazi kuriózum Fejérvári Zoltán legújabb, Janáček műveit tartalmazó lemeze

Igazi kuriózumként jelent meg májusban a Brilliant Classics gondozásában Fejérvári Zoltán legújabb szólólemeze, amely a leginkább operáiról ismert cseh mester, Leos Janáček zongorára írt darabjaiból válogat.

- hirdetés -

- hirdetés -

Azokat a lemezeket, amelyeken a szerzőnek csak a zongoradarabjai szerepelnek, szinte egy kezünkön meg tudjuk számolni, s azok is csak az utóbbi évtizedekben készültek. Ezek közül etalon lehet a Schiff András által jegyzet, közel húsz éve napvilágot felvétel, amelynek programja szinte egybeesik Fejérvári Zoltán legújabb korongjáéval.

Ide kapcsolódik:
Montreali világverseny győztese lett Fejérvári Zoltán

Az életmű legjellemzőbb zongoraműveiből Fejérvári Zoltán lemezére a Zongoraszonáta, a Benőtt ösvény, valamint a Ködben cím ciklusok összes darabja került. A századfordulón készült művek a szerző szenvedélyességét és érzelmi hullámvölgyeit tükrözik, hangvételük drámai, ugyanakkor ötletekkel teli.

A művek előadása magas zenei intelligenciát és finom, pontos billentéstechnikát igényel, hiszen a nem túl bonyolult harmóniák ezúttal inkább nehezítik mint sem segítik az interpretációt.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.