Papageno Radio
Címlap Ma kezdődik a Régi Zenei Napok programsorozata Vácon

Ma kezdődik a Régi Zenei Napok programsorozata Vácon

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Ma kezdődnek a Régi Zenei Napok Vácon, ahol a hangversenyek mellett barokk táncház, zenés irodalmi est és orgonaséta is várja az érdeklőket július 6-ig a Filharmónia Magyarország szervezésében.

Még több érdekességet és információt talál a Régi Zenei Napokról az eseménysorozatról szóló blogunkban!

A nyitókoncerten az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus lép színpadra Vashegyi György vezényletével. A régizene-játszás világhírű, hazai együtteseivel az Orfeo Zenekarral és a Purcell Kórussal nyitja meg kapuit a 35. Régi Zenei Napok a Fehérek templomában.

Ide kapcsolódik:
A régizene-játszás világhírű együtteseivel nyitja meg kapuit a 35. Régi Zenei Napok

A további napok előadói közt szerepel mások mellett a Capella Savaria Zenekar, Für Anikó színművész, Lax Éva énekes, Bernhard Forck hegedűművész és Nicholas Parle csembalóművész. A zárónapon rendezik meg a barokk forgatagot, amelyen többek között zenés tárlatvezetés lesz a Székesegyházi Kincstár és Egyházmegyei Gyűjteményben, valamint vezetett séta a püspöki palotában. Az esti koncerten Vivaldi és Bach művei szólalnak meg. A rendezvény részeként Vashegyi György kamarazene, Lax Éva ének, Bernhard Forck hegedű, Nicholas Parle pedig csembaló mesterkurzusokat is tart.

(Via MTI)

Promóció

X
X