Papageno Radio
Címlap Magyar gitártrió nyert első helyezést Miamiban

Magyar gitártrió nyert első helyezést Miamiban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az egyik legrangosabb gitárverseny, az Egyesült Államokbeli Florida államban rendezett Guitar Foundation of America Competition első díját nyerte a Tritonus Guitar Trió. A második helyen a szintén magyar Venti Chiavi Guitar Trio (Ritter Zsófia, Kormos Balázs, Tóth Álmos) végzett.

A klasszikus gitár kamara kategóriájának első és második helyezettjei amerikai, kanadai, perui és norvég formációkkal mérték össze erejüket.

A Tritonus Guitar Trio az első díjjal együtt koncertmeghívást kapott 2020-ra, az Indianapolisban megrendezésre kerülő Guitar Foundation of America Találkozó és Verseny következő eseményére.

A trió tagjai Molnár Levente, Szurgyi Gergely és Varga Bálint. Első alkalommal 2015. január 10-én játszottak Tritonus Guitar Trio néven. Ebben az évben mindhárman a győri Széchenyi István Egyetemen folytatták zenei tanulmányaikat, Roth Ede és Arnóth Balázs szakmai irányításával.

Ide kapcsolódik:
Miért lenne elítélendő, ha egy fiatal könnyűzenét játszik?

Az együttes rendszeresen fellép a hazai és külföldi közönség előtt. Országos és nemzetközi versenyeken is eredményesen szerepelnek. Első helyezést értek el a Győri Egyetemi Versenyen és a Szegedi Országos Gitárversenyen. A 2016 novemberében, Pozsonyban megrendezett L. Luthier Contest kamarazene verseny győztesei. 2018-ban a bragai kamarazene verseny közönségdíját és a Bratislava Guitar Competition kamaraszekciójának első díját nyerték el. Ugyanebben az évben a világhírű Guitar Foundation of America gitárverseny kamara kategóriájának 2. helyezettjei lettek Louisville-ben.

2015 februárja óta az együttes folyamatosan bővíti repertoárját. Különféle zenei korszakokból válogatnak darabokat és saját átiratokat is készítenek. Céljuk, hogy olyan zeneműveket szólaltassanak meg, amelyeket a közönség ritkán hallhat három gitáron.

Promóció

Stream és színház

X
X