Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok JM blog Ne maradj le a horvátországi Nyári Jazz Akadémiáról

Ne maradj le a horvátországi Nyári Jazz Akadémiáról

Az isztriai Grožnjanban július 14-29. között a Jeunesses Musicales International nemzetközi ifjúsági zenei szervezet rendezésében létrejövő Nyári Jazz Akadémián a legkiemelkedőbb jazz-zenészek osztják meg tudásukat fiatal művészekkel.

- hirdetés -

A jelentkezéshez kattints ide!

- hirdetés -

A hivatalosan július 16-án kezdődő kurzusokat kilenc mentor vezeti majd, akik a világ különböző pontjairól érkeznek. A résztvevők hangszerüknek megfelelően egyéni és csoportos oktatásban részesülnek, majd a tábor lezárásaként egy közös koncertet adnak július 27-én. A program végén, július 28-án a fiatal zenészek ünnepélyes rendezvény keretében vehetik át a kurzus elvégzését igazoló oklevelet.

Kapcsolat: Ficsor Eszter (a JM Hungary Egyesület titkára): ficsoreszter@gmail.com, +36705409169

Az oktatók:

 • Luis Bonilla – Harsona – USA/Costa Rica
 • Lela Kaplowitz – Vokál – Horvátország
 • John Riley – Dobok – USA
 • Vladimir Samardžić – Basszusgitár – Szerbia
 • Elvis Stanić – Gitár – Horvátország)
 • Joe Kaplowitz – Zongora – USA)
 • Alex Sipiagin – Trombita – Oroszország
 • Goran Rukavina – Nagybőgő – Horvátország
 • Davor Dedić – Zongora – Horvátország
 • Thana Alexa – Vokál – Horvátország/USA
 • Dick Oatts – Szaxofon – USA

Az órák minden nap 9:30-12:00-ig, majd 16:00-19:00-ig tartanak, melyek közé egy szabadnap ékelődik, amelyet a terület gyönyörű tengerpartján tölthetnek el a résztvevők. Egy mentor maximum 10 diákkal tud egyidejűleg foglalkozni.

A Nyári Akadémia részvételi díjáról a program honlapján tájékozódhatsz, a lap alján. A jelentkezéshez kattints ide!

További, fontos információkért kattints ide!

A Nyári Zenei Tábor a JAZZ IS BACK BP nevű nemzetközi jazz fesztivállal együtt kerül megrendezésre (júliis 14-29.), amely 2008-ban elnyerte a legjobb európai kisfesztivál-díjat (European Jazz Award Committee). A résztvevőknek így minden este lehetőségük nyílik a fesztivál professzionális előadóit élőben hallgatni – vagy akár csatlakozhatnak is az esti közös zenélésekhez. A nyári akadémia emellett a JM Jazz World Orchestra próbaidőszaka alatt zajlik majd (július 21-27.), így a résztvevők személyesen megismerkedhetnek és együtt is játszhatnak 21 kiváló fiatal jazz-zenésszel, akik összesen 17 országot képviselnek.

Július 21-28. között a dobosoknak különösen ajánlott meglátogatni a Nyári Akadémiát, hiszen a Croatian Drum Camp kurzusain nagytudású oktatók által tökéletesíthetik tudásukat Horacio “El Negro” Hernandez (Kuba), Antonio Sanchez (USA), John Riley (USA), Famoudou Don Moye (USA) és David Tull (USA) mentorálásában.

A JM Croatia 50 éves évfordulójára szervezett teljes programsorozat itt is megtekinthető!

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.