Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok SZIGET Találkozz a Papageno csapatával a SZIGET Magyar Zene Háza Színpadánál

Találkozz a Papageno csapatával a SZIGET Magyar Zene Háza Színpadánál

Idén már a SZIGET Fesztivál egész ideje alatt (augusztus 7-13.) képviselteti magát klasszikusokkal, operával, jazz-zel és kortárs zenével a Magyar Zene Háza Klasszikus, Opera és Jazz Színpad. Ha mindig is untad az iskolai zeneórákat, ez a te helyed, ha pedig imádtad, úgyis el fogsz ide látogatni.

- hirdetés -

A napi programot a kórusok indítják, bemutatkozik a Superar program, amely hátrányos helyzetű gyerekek számára teszi lehetővé, hogy ingyenesen vehessenek részt zenei oktatási programokon. Eljön a berlini MGV Walhalla zum Seidlwirt, a nyolctagú Octovoice Énekegyüttes, az idén tízéves Kayamar Vorti Virgo Kamarakórus, és a szintén jubileumát ünneplő a cappella formáció, a Jazzation.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Ezzel nyűgözte le az egyik legrangosabb a cappella verseny zsűrijét a Jazzation – Videó

A fesztivál első három napján hat órától karmesterként is kipróbálhatod magad a Sziget Symphony Orchestra és Dobszay Péter karmester segítségével. A további napokon pedig a Magyar Zene Háza interaktív, Zenéljünk együtt! programjai során tapasztalhatjuk meg a közös zenélés élményét.

A kifejezetten a SZIGET-re összeállt, fiatal nemzetközi szimfonikus zenekar három koncertet ad, a Szent Efrém Férfi kar Wings című műsorát hozza. Az operaprodukciót a Philipp György vezette, hivatásos énekesekből álló Á la c’ARTe független, kreatív zenei társulás szolgáltatja. A CineConcertek alkalmával a francia Radiomentale két produkciója Hitchcock-fi lmekkel érkezik, egy estére magukkal hozzák a szintén francia NFL3 improvizációs hangszeres csoportot, négy estén pedig közel százéves magyar mozgóképeket láthatunk Darvas Ferenc és fia, Darvas Kristóf zongorakíséretével.

Ide kapcsolódik:
Béla bá' és Mikrokozmosz - Bartókot hozott Miskolcra a Sárik Péter Trió

Az esti sávban az elmúlt évekhez hasonlóan a jazz kap főszerepet. Érkezik a Sárik Péter Trió, Romhányi Áron és Szendőfi Péter, valamint az ifjú szegedi rézfúvós csapat, a Suncity Brass. Koncertet ad az idei Jazz Showcase-győztes Nagy Emma Quintet és a temesvári Jazzy BIT is, továbbá bemutatkozik a fiatal, improvizációt kedvelő francia-szíriai zene-szerző-fuvolista-énekesnő, Naïssam Jalal és együttese.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.