Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Klassz a pARTon! A Balaton partján mutatja be új lemezét a Szent Efrém Férfikar

A Balaton partján mutatja be új lemezét a Szent Efrém Férfikar

„Úgy gondoljuk, hogy sem a klasszikusokat sem a moderneket nem érteni kell. Bőven elég hallgatni – és élvezni!” Ebben hisz a Szent Efrém Férfikar, amelynek feltett célja, hogy megcáfolja azt a tévhitet, amely a klasszikus zenét elavult jelenségnek, a többség számára érhetetlen és élvezhetetlen művészetnek tartja.

- hirdetés -

Akár mély tónusú ortodox zenét, akár hajlékony mediterrán bizánci dallamokat, akár játékos Bartók feldolgozásokat, akár veretes Liszt-himnuszokat vagy éppen világslágereket énekelnek, mindig egy cél lebeg a szemünk előtt: „legyen jó énekelni – és legalább annyira jó hallgatni”. A Szent Efrém Férfikar valódi szellemi műhelyként működik, melyben a tagok egymás személyiségéből, hangi adottságaiból és sokféleségéből táplálkoznak. A Bubnó Tamás vezette együttes inspiráló műsorai különleges helyet foglalnak el a hazai koncertéletben és komoly rajongótáborral bírnak. Több kiváló kortárs komponista is írt műveket a férfikar számára, és az együttes tagjai maguk is gyakran készítenek átiratokat, átdolgozásokat.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Megjelent a Szent Efrém Férfikar valódi „közönség-lemeze”, a Wings

2019-ben megjelent Wings című lemezük egy kontinenseken átívelő szakrális zenei utazás, melyen Afrika, Amerika, Ázsia és Európa hol bensőséges, hol ujjongó, hol imádságos, hol örömteli vagy épp áhítatos lelkületű dallamai alkotnak közösséget. A gondolati fonalat, amivel az együttes a darabokat összekötötte a zsidó-keresztény üdvtörténet misztikus lényei, az angyalok szolgáltatták: ezeknek az angyaloknak a szárnya inspirálta a lemez címét.

A Szent Efrém Férfikart a Klassz a pARTon! fesztiválon július 23-án Keszthelyen a Zenepavilonban,
július 24-én Balatonalmádiban, a Szent Erzsébet ligetben hallhatja a közönség.
Mindkét ingyenes koncert 20 órakor kezdődik.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!