Papageno Radio
Címlap A legjobb hat között végzett Nyári László a Classic Pure Vienna Nemzetközi...

A legjobb hat között végzett Nyári László a Classic Pure Vienna Nemzetközi Zenei Versenyen

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Nyári László Junior Prima díjas hegedűművész a bécsi Classic Pure Vienna Nemzetközi zenei versenyen több mint 200 zenész közt mérette meg magát, és egyedüli hegedűsként került a legjobb hatba.

Nyári László 1989-ben született Budapesten. Zenei tanulmányait hat éves korában kezdte, 2002-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Rendkívüli Tehetségek Képzőjébe. 2006-tól Szenthelyi Miklós tanítványa volt egészen 2015-ig, amikor zeneművész-tanári diplomát szerzett.

Rengeteg versenyeredményt tudhat magáénak, például 2003-ban a Zathureczky Országos hegedűverseny első díját, a Telemann Nemzetközi Hegedűverseny második-, és különdíját a következő évben. 2013-ban Junior Prima díjban, aztán 2015-től három egymást követő évben Fischer Annie ösztöndíjban részesült. A világ számos koncerttermében megfordult már. Az elmúlt két évben fellépett a Londoni Royal Albert Hallban, az Olasz Kultúrintézetben a MÁV Szimfonikus Zenekar közreműködésével, szólistaként közreműködött a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral, és szólóestet adott a Zeneakadémián, együtt játszott a Budapesti Vonósokkal, valamint a Magyar Virtuózok Kamarazenekarral.

A fiatal hegedűművész 2018-ig a világhírű Zathureczky Ede hangszerét használta a 2015. Zathureczky Emlékverseny nagydíjasaként, mely egy 1726-os Cremonai mesterhangszer.


A Classic Pure Vienna zárókoncertje a Mozart-házban került megrendezésre. A sikeres verseny kapcsán Nyári László meghívást kapott egy bécsi kamarazenekarba, Daniel Rueda Blanco karmestertől.

Promóció

Stream és színház

X
X