Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Művészetek Völgye A Művészetek Völgyében eltűnik a határ a hallgató és az előadó között

A Művészetek Völgyében eltűnik a határ a hallgató és az előadó között

A Művészetek Völgyét záró hétvégén is érdemes betérni a vigántpetendi Papageno Klasszik helyszínre: jó fajta klasszikus (zenei) humorral és kamarakoncertekkel készülünk szombatra és vasárnapra.

- hirdetés -

Pap Janó délutáni humoroskolája e két napon is 14.30-kor nyit. Szombaton Victor Borge, a zongora. legnagyobb komédiásának példáján bebizonyítjuk, lehet a humor bölcs, az életkor előrehaladtával még bölcsebb. Vasárnap Csuhaj-Barna Tibor jazzbőgős közreműködésével arra keressül a választ, honnan fakad a hangszer dinamikája, férfias ereje és szépsége.

- hirdetés -

A szombati koncert fellépője a Kruppa Kvartett, amelynek tagjai Kruppa Bálint, Osztrosits Éva (hegedű), Kurgyis András (brácsa) és Baranyai Barnabás (cselló). Az együttes repertoárja igen széles: ezúttal Bartók utolsó vonósnégyese, a VI. vonósnégyes (Sz. 114, BB 119), illetve Bach BWV 582-es c-moll passacaglia és fúgája kerül műsorra.

Ide kapcsolódik:
Környezetvédelmi fejlesztések és új programok az idei Művészetek Völgyében

Vasárnap egy különleges zenei világot ismerhetünk meg a Vox Insana Kamarakórus jóvoltából. A vigántpetendi katolikus templomban spirituálék csendülnek fel, a dinamikus, mégis dallamgazdag műsor alatt minden bizonnyal eltűnik a határ előadó és hallgató között, és csak a zene marad.

A részletes programokat az esemény Facebook-oldalán megtekinthetik.

A teljes fesztiválról a Papageno Művészetek Völgye különszámából tájékozódhat.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.