Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Művészetek Völgye A neoswing királynője, Alice Francis a Művészetek Völgyében koncertezik

A neoswing királynője, Alice Francis a Művészetek Völgyében koncertezik

Hamarosan indul a Művészetek Völgye, az ország kedvenc összművészeti fesztiválja, ahol nem csak a közönség, de a legnagyobb előadók és a feltörekvő fiatal tehetségek is mindig életre szóló élménnyel gazdagodnak. A Művészetek Völgye összeköti a generációkat, a művészeti ágakat, a várost a vidékkel, a művészeket a közönséggel, a hagyományokat a legújabb fejlesztésekkel.

Koncert: július 20. szombat, 20:30 Panoráma Színpad, Művészetek Völgye

- hirdetés -

Évről évre nemzetközi előadók is ellátogatnak a Völgybe, megismerve a Balaton-felvidék falvainak meseszerű hangulatát, a Művészetek Völgye közönségének nyitottságát és szeretetét. Az idei évben a nemzetközi fellépők listáját erősíti a neoswing királynője: Alice Francis.

- hirdetés -

A temesvári születésű, afrikai felmenőkkel rendelkező német énekesnőt Miss Flapperty-nek is becézik. Flappereknek a független, szórakozást kedvelő, modern fiatal nőket nevezték a huszas években, akik feszegették az addigi berögzült társadalmi normák határait, sminkelték magukat, ittak, cigiztek, autót vezettek, szoknyában jártak, rövidre vágatták a hajukat, dzsesszt hallgattak és charlestont táncoltak. Alice Francis ikonként tekint rájuk.

Alice Francis – forrás: Művészetek Völgye

Flapperty a flapper és liberty szavak kombinációja.

Az énekesnő Németországban él, triójával a zenei stílusok határait feszegetik, hip hop, swing, electro, jazz és swingtronic műfajokban alkotnak. A zenekar további tagjai a német zenész és zenei producer, Mr. Goldielocks és a koreai származású énekes-billentyűs Sir Chulmin Yoo. A trió hirtelen robbant be a köztudatba, rögtön olyan előadókkal álltak színpadra, mint Alicia Keys, Erikah Badu vagy a Public Enemy. Az elmúlt pár évben bejárták a világot, itthon a Shoot Him down és a St. James Ballroom című dalokkal váltak ismertté.

Nemrég jelent meg második albumuk, az Electro Shock, amin már az electro swingtől elrugaszkodva egy egészen különleges saját zenei világot teremtettek, egyszerre hozva a jazzkorszak hangulatát és a legmodernebb ritmusokat. Alice Francis énekel, sóhajt, dorombol a színpadon, megszólítja és megmozgatja a közönséget, és táncban is vegyíti a húszas évek kacér mozdulatait a hip hop lazaságával.

Alice Francis zenekara – forrás: Művészetek Völgye

Posztmodern, trendteremtő csapat, akik bátran állítják, hogy amit játszanak, az igazán mai jazz. Alig várják, hogy Kapolcsra érkezzenek és megismerhessék a magyar közönséget.

A Művészetek Völgyében idén is lesz Papageno Klasszik, ahol minden nap más zeneszerző segítségével a komolyzene jut főszerephez. Keresse a fesztivál részletes programjait a Papageno különszámában!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.