Papageno Radio
Címlap Bécsben zárta idei turnéját a Kodály Ifjúsági Világzenekar

Bécsben zárta idei turnéját a Kodály Ifjúsági Világzenekar

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az Ifjú Zeneművészek Nyári akadémiáján az idén immár 11. alkalommal alakult meg a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar, mely július 25-én koncertet adott a bécsi Minorita templomban. Az idén 12 ország fiatal tehetségei vettek részt a mesterkurzusok mellett a zenekari munkában.

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara idén immár tizenkilencedik alkalommal rendezte meg július 14-23. között az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiáját. Az idén Európa több országa mellett, Ázsiából és Amerikából is voltak résztvevők összesen 20 országból. Közülük 12 országból a mesterkurzusokon való részvétel mellett sokan részt vettek a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar munkájában is.

Ide kapcsolódik:
Debrecenben adja első koncertjét a Kodály Ifjúsági Világzenekar

A koncertek műsorát szólampróbákon, valamint Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karmester vezényletével zenekari összpróbákon tanulta meg az együttes. A betanító karmester Bolyky Zoltán volt, aki a bécsi koncerten is vezényelte az együttest.

A muzsikusok két hét alatt sajátították el a közös zenélés fortélyait a világhírű karmestertől, Vásáry Tamástól.

A zenekar kemény próbafolyamat után fellépett Debrecenben, Budapesten majd a koncertsorozatot Ausztriában zárták. Bécsben Bartók Béla Román népi táncok és Kodály Zoltán Galántai táncok remekművei mellett Borogyin és Schumann szerzeményeit is eljátszották. A Minorita templomban nagy sikert arattak a fiatalok, a közönséget két ráadás kompozícióval is megörvendeztették. Zárásként George Bizet: Cigánytánc (Carmen) szerzeményét is előadták majd Brahms: I. Magyar Táncával zárták a hangversenyt.

(Via ORF)

Promóció

X
X