Papageno Radio
Címlap Francia barokk kompozícióval nyit a Fesztivál Akadémia

Francia barokk kompozícióval nyit a Fesztivál Akadémia

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Budapest legszebb helyszínein július 20. és 28. között zajló kamarazenei fesztiválon hét nagy esti koncert, mesterkurzusok, ingyenes előadások, nemzetközi hegedűverseny és számtalan kísérőprogram várja az érdeklődőket. A fesztivál nyitó koncertjén, július 20-án 19:30-tól Rebel Káosz című kompozíciója mellett Schubert, Ridout és Vivaldi egy-egy műve csendül fel.

Az esti hangversenyeken a világ legjelentősebb művészei adnak kamarazenei koncerteket. A fellépők között ott lesz többek között Joshua Bell, Vilde Frang, Alina Ibragimova, Ránki Dezső, Maxim Rysanov, Dejan Lazić, José Gallardo és természetesen a két művészeti vezető: Kokas Katalin és Kelemen Barnabás.

Ide kapcsolódik:
Ismét fergeteges hét vár ránk a kamarazene bűvöletében a Fesztivál Akadémián

A Fesztivál Akadémia idei tematikája: „Káosz és harmónia”, s a francia barokk zenszerző, Jean-Féry Rebel Káosz című kompozíciójával indul a nyitókoncert július 20-án, a Zeneakadémián.


Bő egy héttel később, július 28-án az ugyancsak francia barokk Jean-Marie Leclair g-moll hegedűversenye zárja a rendezvénysorozatot.

A káoszból megszülető harmónia nemcsak egy hét távlatában, hanem nap mint nap is átélhető lesz a fesztiválon. A Fesztivál Akadémián tíz napon át egyedülállóan izzó kamarahangversenyekre, klasszikus zenei világsztárok bámulatos együttműködésére és pezsgő fesztiválhangulatra számíthat a közönség. Július utolsó hetében a nemzetközi komolyzenei élet szíve Budapesten fog dobogni.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X