Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Guszli-művészek hozzák el az orosz népzenét Budapestre

Guszli-művészek hozzák el az orosz népzenét Budapestre

A második Orosz Zenei Fesztivál keretében október 10-én mutatkozik be Budapesten a Gugyi Gorazdo együttes, akik két nappal később Debrecenben is fellépnek különleges műsorukkal.

- hirdetés -

Az együttes alaphangszere az ősi orosz guszli, de előadásaikban szerepet kapnak egyéb régi fúvós és ütőhangszerek is, mint például a kanál, a rubel, a tamburin, a doboz, a kasza, a kaljuka és a kugikli.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Prokofjevvel indul a II. Orosz Zenei Fesztivál - Játék

Repertoárjuk különböző korszakok és irányzatok zenéjét tartalmazza: a 16-18. századi nyugat-európai zeneszerzők régi zenéjét, a 21. századi kortárs orosz zeneszerzők műveit, az orosz népi dallamok feldolgozását és más országok zeneszerzőinek átdolgozásait, valamint az úgynevezett crossover zenét.

Az együttes önálló koncertekkel lép fel Moszkva és Oroszország más városainak rangos színpadain, rendszeres résztvevője a V. Szpivakov Alapítvány koncertjeinek, valamint állandó partnere a Moszkvai Filharmonikusoknak.

Az együttes oroszországi és nemzetközi versenyek győztese, számos elismerés birtokosa. Játékukkal találkozhattunk már a Szerbiai Népi Együttesek Nemzetközi Fesztiválján, a szlovákiai orosz kulturális fesztiválon, valamint több horvátországi folklórfesztiválon. Az együttes 2015-ben készítette el Gugyi Gorazdo Fantasia című albumát.

További információ és jegyvásárlás ide kattintva.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.