Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Indul a Balaton-part legnagyobb komolyzenei fesztiválja

Indul a Balaton-part legnagyobb komolyzenei fesztiválja

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Ötéves lett az Érdi Tamás zongoraművész által megálmodott Klassz a pARTon fesztivál. Júliustól másfél hónapon keresztül Almádiban, Tihanyban, Füreden, Keszthelyen és több kisebb településen ismét zene tölti be a Balaton északi partját.

A koncertsorozat a hagyományoknak megfelelően a Pesti Vigadóból indult július 12-én az Óbudai Danubia Zenekar közreműködésével, akik Érdi Tamással léptek fel. Paloznakon Lakatos Györggyel és tanítványaival találkozhatunk július 20-án, a Balatonalmádi közönség pedig Balog József koncertjét hallgathatja 21-én.

- hirdetés -

Fellép a Central European String Quartet, akiknek feltűnően egységes játékában négy kiváló zenész virtuozitása és szólista tapasztalata adódik össze. Tihanyba látogatnak a Fesztiválzenekar barokk együttesében is játszó muzsikusok, akik a világhírű holland furulyaművész, Anneke Boeke vezetésével koncerteznek. Hallhatjuk a Szent Efrém Férfi kart, de Szabó Ildikó és Szabó Péter csellóművészeket is.

Ide kapcsolódik:
Szabó Ildikó: „A hangszer alaprepertoárját már a magaménak érzem"

A keszthelyi Festetics-kastélyban Illés Eszter, Stark János Mátyás és Szedmák Eszter ad koncertet, eljön a Mendelssohn Kamarazenekar és Onczay Zoltán, valamint a Lanner Kvartett is.

A Tóth-Vajna ikrek nemcsak megjelenésükben hasonlítanak egymásra, hanem érdeklődésük is közös. Mindketten orvosi egyetemet végeztek, mellette pedig magas színvonalon zenélnek, velük Tihanyban találkozhatunk.

Ide kapcsolódik:
Májusban jelenik meg a Tóth-Vajna ikrek fortepiano műveket tartalmazó új lemeze

Olyan kiváló művészek is ellátogatnak a fesztivál meghívására a Balaton-partra, mint Kolonits Klára, vagy Rohmann Ditta és Fassang László. A koncertsorozat keretében lehetőséget kapnak a MOL Alapítvány tehetségtámogató program nyertesei, valamint a Masterclass Budapest Szólista Akadémia nemzetközi mesterkurzusának zárókoncertjére is sor kerül. Fellép Kocsis Krisztián és Kertesi Ingrid, valamint több alkalommal találkozhatunk az Óbudai Danubia Zenekar művészeivel, a Solti György Zeneiskola Vonószenekarával és Itzzés Gergellyel.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X