Papageno Radio
Címlap Két magyar kórus is meghívást kapott a Nemzetközi Kóruszenei Szövetség EXPO-jára

Két magyar kórus is meghívást kapott a Nemzetközi Kóruszenei Szövetség EXPO-jára

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Nemzetközi Kóruszenei Szövetség „World Choral EXPO” rendezvénye egy olyan esemény, amely a nemzetközi kórusközösség számára nyújt segítséget a nemzetközi kórusmozgalom vérkeringésébe való aktív kapcsolódáshoz. Az IFCM World Choral EXPO három fő eleme: a kórusoktatás, kórushangversenyek megrendezése és kiállítások szervezése.

Az idei EXPO-t július 27-től, augusztus 1-ig rendezik Lisszabonban.

A jeles eseményre különböző nemzetek kiemelkedő énekkarait hívják meg a rendezők, hogy bemutató kóruspróbák, szimpóziumok és koncertek megrendezésével népszerűsítsék az adott ország kóruskultúráját.

Ide kapcsolódik:
Szabó Dénes: „Az első próba nagyon ijesztő volt”

A mostani rendezvényre Magyarországról a Mindszenty Zsuzsánna vezette Musica Nostra nőikar és a Szabó Dénes vezette Cantemus Gyermekkar kapott meghívást. A meghívott számtalan kóruson kívül sok százan regisztrálták magukat a rendezvényre szakemberek és zeneszerzők, fesztiválok, szimpóziumok és hangversenyek szervezői a világ minden tájáról. A Cantemus Gyermekkar részt vesz a „Colorful Voices Project” („Hang-színek”) programban is, ahol öt különböző nemzet énekkara tanulhat egymástól. Saját munkamódszereiket, dalaikat mutatják be, majd egy közös kórust alkotva a nagyközönségnek is bemutatkoznak.

Promóció

Stream és színház

X
X