Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok JM blog Kövesse élőben a Plácido Domingo által alapított tehetségkutató fináléját

Kövesse élőben a Plácido Domingo által alapított tehetségkutató fináléját

A mintegy ezer résztvevő közül 40 kiválasztott énekes kezdhette meg a versenyt a Plácido Domingo által alapított Operalia nemzetközi tehetségkutatón. A versenyzők július 21-26. között állnak színpadra a prágai Nemzeti Színház történelmi épületében. A finálét 26-án 18 órától ide kattintva követhetjük.

- hirdetés -

Az Operalia megrendezéséért minden évben komoly versengés folyik. Korábban mások mellett London, Los Angeles, Párizs, Verona, Mexikóváros és Peking látta vendégül a nagy érdeklődésre számot tartó kulturális eseményt.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Olga Peretyatko: „Húsz percet kaptam Plácido Domingótól”

A világhírű spanyol operaénekes és a prágai Nemzeti Színház együttműködése tavaly kezdődött, amikor a színház bemutatta Mozart Don Giovanni című operáját, és ő vezényelte a zenekart. Az operaszínpadok új csillagainak versenyében tíztagú nemzetközi zsűri dönt, amelynek tagja lesz a New York-i Metropolitan, és a milánói Scala művészeti igazgatója is.

Ide kapcsolódik:
Dominique Meyer áll 2021-től a milánói Scala élére

A negyven énekes először három selejtező körben mérkőzik meg egymással, közülük tízen jutnak be a döntőbe, ahol öt kategóriában fogják értékelni a produkcióikat.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.