Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Művészetek Völgye Látogasson színházi előadásokat a Művészetek Völgyében is

Látogasson színházi előadásokat a Művészetek Völgyében is

A Völgybe költöznek tíz napra a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói, hogy a legizgalmasabb előadásaikat mutathassák meg a közönségnek és workshopokkal, interaktív játékokkal vezethessék be a legfiatalabbakat is a színház világába.

- hirdetés -

Milyen helye van a személyes történeteknek a hétköznapjainkban? Hogyan tudjuk megjeleníteni, amit egy versről gondolunk? Milyen mese lakozik bennünk? Hogyan tudunk kapcsolódni szavak nélkül? Mit üzennek a gesztusaink? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresik a közönséggel közösen a választ a hallgatók, esténként pedig színpadra lépnek, megnézhetjük többek között Amphitryon, Weöres Sándor – PSYCHÉ vagy Yerma előadásukat. A tizedik napon a helyszínre érkeznek a Kaposvári Egyetem diákjai is, mozgásszínházi előadással és LGT koncerttel készülnek.

- hirdetés -

A taliándörögdi művelődési házban kialakított Színház Színpadon minden nap más társulat lép fel. A szegedi MASZK Egyesület Grecsó Krisztián Megyek utánad című regényét viszi színpadra, Horváth Lili és Kovács Vanda Janikovszky Éva kedvesen humoros gondolataival az emberi kapcsolatokat mutatja be, Oscar Wilde Dorian Gray regényét a Spirit Színház adja elő.

Királyhegyi Pál önéletírásában elképesztő humorral jelenik meg a XX. század teljes őrülete, a Dekk Színház és a Füge Produkció ezt dolgozta fel,

hogy feldolgozhassa a közönség is a feldolgozhatatlant.

Az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi szenzációja volt Radnóti Miklósné, Gyarmati Fanni naplójának megjelenése. Hámori Gabriella már akkor tudta, hogy szeretne a lenyűgöző anyagból előadást csinálni. A FILC (Fischer Iván Lakásszínháza) produkciója, Seres Tamás rendezésében azóta több mint kilencven teltházas előadást élt meg, most pedig a Művészetek Völgyében is bemutatják.

Az Örkény István Színház Az üvegbúrát hozza a fesztiválra, az Orlai Produkciós Iroda az élet.Történetek.hu sorozatából A Mi Józsink, Erzsike című darabot. Scherer Péter rendezőként is megmutatja magát a Nézőművészeti Kft. Testvérest előadásában, a Trafó közösségi színháza Gondolat Generátor műhellyel érkezik.

A Kolibri Színház Moha és Páfrány, valamint Kippkopp és Tipptopp kalandjaival szórakoztatja a legkisebbeket, a Tünet Együttes az elveszett királylány felkutatásában kéri a gyerekek segítségét a Kucok – játssz velünk mesét előadáson, az Y csoport és a Ledpuppets A legkisebb óceán című mesével készül, a Budaörsi Latinovits Színház pedig olyan kérdésekre keresi a választ, hogy miért finomabb a másik uzsonnája.

A Művészetek Völgyében idén is lesz Papageno Klasszik, ahol minden nap más zeneszerző segítségével a komolyzene jut főszerephez. Keresse a fesztivál részletes programjait a Papageno különszámában!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.