Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Ősszel ismét megrendezik a Herbstgold fesztivált

Ősszel ismét megrendezik a Herbstgold fesztivált

1989. szeptember 11-én nyitották meg hivatalosan Ausztria és Magyarország között a határt, amely majd harminc éven keresztül „vasfüggönyként” húzódott a két ország között. Harminc évvel ez után a Kismarton közvetlen közelében lejátszódott történelmi esemény után a Haydn Filharmónia nyitja meg az idei HERBSTGOLD Fesztivált, ahová a művészek és a művek a két szomszédos országból érkeznek, két országból, amelyek évszázadok óta szoros kulturális kapcsolatokat ápolnak egymással.

A kultúrák egymást gazdagító hatása az Esterházy hercegek és az általuk támogatott művészek és zenészek példáján is érzékelhető – a határ ezért is volt politikailag és emberileg sokak számára fájdalmas valóság.

Ide kapcsolódik:
A kismartoni Esterházy-kastély története

A fesztiválon egyrészt szeretnék bemutatni, hogy a földrajzi és politikai határok a kultúra segítségével átjárhatók, másrészt különböző határtapasztalatokról mesélnek: hogyan lépi át például a halottak birodalmának határát Orfeusz, Haydn utolsó, Orfeusz és Euridiké című operájában, hogy visszanyerhesse szerelmét, Euridikét.

A határ szónak filózófiai és emberi dimenziója is létezik.

Az emberek, férfi és nő, vallások, népek közötti határok és maga a határátlépés az emberiség alapkérdései közé tartoznak. Terjedelmes téma, amelyet koncerteken, dalesteken, kamara- és jazz-zenével, balkáni és roma hangokkal jár körbe a program, melyet az immáron harmadik Herbstgold Fesztiválon a burgenlandi táj szépségével és kulináris élményeivel együtt tálalunk.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X