Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Szentendre Pszeudo-magazinok és egy fenyegető fűrész - álomszerű képek a szentendrei főposta előtt

Pszeudo-magazinok és egy fenyegető fűrész – álomszerű képek a szentendrei főposta előtt

„Menédia 99 éves királynője pink kosztümben és zöld kalapban Szentendrén ültetett el egy brit tudósok által újonnan oltványozott fafajtát. Az eseményre a Bizottság Ligetben került sor, ahol ezzel a gesztussal a város és a múzeum a művésztelep megalapításának 90. évfordulóját ünnepelte meg. A helyi lakosság meglepődve tapasztalta, hogy a fa néhány hét múlva egy kifelé forduló fűrészt növesztett a törzsén, ezzel a genetikai szenzációval védve meg magát az újra tomboló fairtási láztól. A hír a szomszédos retro újságosstandon kapható művészeti magazin címlapjára került.”

- hirdetés -

Akár ezt az abszurd „zöld” álmot, fiktív hírt is láthatná, olvashatná az idei Art Capitalra induló látogató a szentendrei főposta előtti téren, ahol évekig az ott álló dadaista szobor, a 11-es útról már messziről beköszönő legendás, égbe meredő női mutatóujj jelölte ki a helyet a város és a múzeum összefogásával született public art projekt számára (ef Zámbó István: A végtelen érintése 1995–2015).

- hirdetés -

Gwizdala Dáriusz: Circulator – fotó: Deim Balázs

A pályázatot és a lehetőséget a negyedik évadban Hugyecsek Balázs és Gwizdala Dáriusz nyerte meg, így művükkel megjelenhettek az árvalányhajjal, pampafűvel és selymes zöld gyeppel tökéletesen parkosított, az A. E. Bizottság együttesről elnevezett Ligetben.

Hugyecsek Balázs: Fa-fűrész – fotó: Deim Balázs

Így került ki újra nyilvános térbe a szekszárdi Wosinszky Mór Múzeumban őrzött 60-as évekbeli stand egy közösségi művész-akció terepeként, Gwiszdala Dáriusz saját rajzaival illusztrált pszeudo-magazinokkal, és jelent meg a növendék platánfán egy hatalmas, a fogaival fenyegető fűrész.

Gwizdala Dáriusz: Circulator – fotó: Deim Balázs

Art Capital 2019 – Régi és új álmok
2019. május 25. – szeptember 1.

Bizottság Liget – a Főposta előtti tér, Szentendre

Hugyecsek Balázs Fa-fűrész

Gwizdala Dáriusz Circulator

Koordinátor: Muladi Brigitta

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!