Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Klassz a pARTon! A Gárdonyi Zoltán Kamarazenekar is fellép a Klassz a pARTon! fesztiválon

A Gárdonyi Zoltán Kamarazenekar is fellép a Klassz a pARTon! fesztiválon

A Klassz a pARTon! fesztivál keretében a Snétberger Zenei Tehetség Központban ad koncertet augusztus 27-én 17 órától a Demel Eszter vezette Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar.

- hirdetés -

Érett zenei előadásmódjának és hangzásvilágának köszönhetően a Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar ma az ország egyik legjelentősebb hazai ifjúsági zenekara. A Veszprémi Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola növendékeiből álló együttest a magyar zenepedagógia kiemelkedő alakjaként és egyben a Kokas-pedagógia jeles képviselőjeként számon tartott Demel Eszter vezeti, aki több évtizedes munkája során gyerekek százainak adott zeneszeretetet, minőség iránti elkötelezettséget.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
5 éves lett a Klassz a pARTon! programsorozat

Növendékeiből többen elismert előadóművészek, karnagyok, zenetudósok lettek, és aki épp nem zenei pályát választott, az élet más területén vált értékteremtő személyiséggé.

„A karnagy, Demel Eszter magas fokú zenei intenzitása tökéletes hatással van az ifjú zenekarra. Zenei megformálásának minden mozzanatát átveszik, teljes átéléssel, hibátlan megszólaltatásban adják elő a műveket.”

Így fogalmazott a kritika a többszörös díjnyertes ifjúsági zenekarról, melynek tagjai ezúttal egy Mozart, Mascagni, Sosztakovics, Dvořák, Bartók és Weiner műveiből álló rendkívül színes műsorral készülnek fesztiválszereplésükre.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.