Papageno Radio
Címlap A müncheni Bach Kamarakórus érkezik a Balatonhoz

A müncheni Bach Kamarakórus érkezik a Balatonhoz

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Klassz a pARTon! keretében megvalósuló augusztus 29-i koncerten a Simplicissimus Kamaraegyüttes közreműködik, a karmester pedig Felix Mayer lesz.

A világhírű Münchener Bach-Chor énekeseiből álló Bach Kamarakórus visszatérő vendége Magyarországnak. Évközben Európa-szerte koncerteznek Bach, Händel és Mozart nagyszabású műveivel, nyáron pedig immár hagyomány, hogy kamarakórus-tábort tartanak Dörgicsén, ahol Felix Mayer vezetésével és magyar művészbarátokkal együtt próbálnak és koncerteznek.

Ide kapcsolódik:
Egy találkozás, ami megváltoztatta Érdi Tamás életét

Felix Mayer karmesterként és zenetörténészként is meghatározó alakja a kulturális életnek: a Gächinger Kantorei tagjaként részt vett Bach összes kantátájának és oratóriumának felvételében Helmuth Rilling vezényletével, karmesterként pedig együttműködött többek közt a Müncheni Filharmonikusokkal, Lorin Maazellel és Valerij Gergijevvel.

A historikus előadói gyakorlat a Bach Kamarakórus és a hozzájuk csatlakozó Simplicissimus Kamaraegyüttes számára egyaránt meghatározó kiindulási pontot jelent. A Németh Zsombor művészeti vezetésével működő formáció azonban nemcsak arra törekszik, hogy az adott korszak hangzásvilágát és előadói stílusát restaurálja. Céljuk, hogy előadásukban a zeneművek hasonló revelációval hassanak, mint saját korukban – őszinte erővel érintve meg a közönséget.

A koncertre a belépés ingyenes, de regisztrálni szükséges: dorgicseregisztracio@gmail.com e-mail címen.

Promóció

X
X