Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Operaház Adománygyűjtésbe fogtak az Operaház művészei

Adománygyűjtésbe fogtak az Operaház művészei

A Magyar Állami Operaház Gördülő Kárpát-Haza OperaTúra sorozata a Szerelmi bájital című, kamionon vándorló előadásával ismét határon túlra látogat, ahogy erről korábbi cikkünkben is írtunk.

- hirdetés -

Az utazásnak lesz egy különleges pontja, mivel az Operaház kint tartózkodó kollégái 2019. augusztus 27-én látogatást tesznek Böjte Csaba árváinál, hátrányos helyzetű gyermekeinél. A gyermekek egy kis énekes produkcióval készülnek, a kint tartózkodó művészek pedig – a szívélyes felajánlások átadásán túlmenően – nyitott szemmel, füllel és szívvel kívánják észrevenni a rejtett kincseket a gyermekekben.

- hirdetés -

Az Operaház közleményében adakozásra buzdítja a hazai művésztársadalom aktív és passzív tagjait, hiszen a huszonöt éves alapítvány jelenleg is több ezer gyermekről gondoskodik, tanúbizonyságot téve arról, hogy szeretetteljes közegben, zenétől övezve, kiemelkedő értékekkel bíró embereket lehet nevelni a legnehezebb körülmények közt is.

A produkcióban résztvevő művészeken túlmenően, jókívánságaikat itthonról közvetíteni kívánó művésznők – Sümegi Eszter, Rost Andrea, Wiedemann Bernadett, Keszei Bori, Sahakyan Lusine, Molnár Ágnes – mellett, Ókovács Szilveszter főigazgató, Kocsár Balázs fő-zeneigazgató, Kesselyák Gergely karmester is kiemelten fontosnak érzik a kezdeményezés sikerességét.

A kolozsvári születésű, Budapesten elő világhírű operaénekes, Alexandru Agache és felesége, Lukács Gyöngyi operaénekesnő örömmel üdvözölték az adománygyűjtési kezdeményezést és a világszínpadokat meghódító művésznő meg is osztotta velünk a gondolatait.

„A tehetség nem válogat. Sokszor olyan helyre születik, ahol segítség kell ahhoz, hogy a tehetséges gyerek kiteljesedhessen. Ha valaki, akkor én a személyes példámon keresztül tanúbizonyságot tudok tenni arról, hogy igenis rendkívül nehéz körülmények között is lehet tanulni, gyakorolni, iskolákat elvégezni és lediplomázni. Ehhez viszont nekem is segítség kellett!

Ahhoz, hogy a Magyar Állami Operaház tagja lettem, mellette pedig bejárhattam a világ legnagyobb színházait, az is elengedhetetlen volt, hogy a kezdeteknél valakik bízzanak bennem és támogassanak. Szegény családba születtem, ahol igen szerényen éltünk, éppen ezért úgy gondoltam, hogy nagyon nagy álmaim nekem nem lehetnek. Ráadásul kamasz koromban tragédia érte a családunkat, hirtelen fiatalon elhunyt az édesanyám, nem sokkal később pedig édesapám megbetegedett és elveszítette a munkahelyét. Ezzel tulajdonképpen végképp kilátástalanná váltak a felsőfokú intézményről szőtt terveim, mivel nem volt, aki anyagilag segítsen.

Ekkor, mint egy varázsütésre jött egy nagy lehetőség: Jevgenyij Nyesztyerenko világhírű operaénekes meghallgatott. A jótevőmnek köszönhetően tanulhattam, és ezért örökre hálás leszek neki. Sokszor eszembe jut, hogy ha nem lett volna a kezdeteknél Nyesztyerenko mester meghívása a Moszkvai konzervatóriumba, ahol 5 év tanulás után kezembe vehettem a művészdiplomámat, akkor nem tudom, hogy most az lehetnék-e, aki vagyok, és beteljesülhettek-e volna azok az álmaim, amik végül minden elképzelésemet felülmúlták!”

Az Operaház kérésére a Dévai Szent Ferenc Alapítvány egy elkülönített alszámlát hozott létre, az utaláshoz szükséges adatokat itt találják:

Az alapítvány neve és címe: FUNDATIA SF FRANCISC
RO-330046 Deva, str. Progresului nr 6. Jud. HD, Romania

A bank neve és címe: OTP BANK ROMANIA
RO-330011Deva, Decebal bl E, Romania
IBAN szám: RO10OTPV340000069719HU03
Swift kód: OTPV ROBU

Adakozásra fel!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.