Papageno Radio
Címlap Ahol a korhű tudás a „trendi”- jelenleg is tart az Esztergomi Régizenei...

Ahol a korhű tudás a „trendi”- jelenleg is tart az Esztergomi Régizenei Akadémia

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Ebben az évben immár másodszor kerül megrendezésre a régizene korhű előadásmódjának hazai megteremtésén munkálkodó tábor. Augusztus 5-11 között a jelentkezők zenekari, kamarazenei és egyéni foglalkozásokon vehetnek részt, ahol többek között megismerkedhetnek a különböző zenei korszakokhoz tartozó hangszeres játéktechnikákkal.

Magyarországon egyedülálló kezdeményezésként a kurzuson egy korabarokk hegedű-consort kipróbálására is lehetőség nyílik, emellett a tábor összes vonós résztvevőjéből zenekar is kovácsolódik a hét során. A nyári akadémia vezetője, a Papageno.hu állandó szerzője, Illés Szabolcs fontosnak tartja, hogy a hazai érdeklődők megismerkedhessenek a régizene-játszás aktuális kutatási és előadási irányzataival.

Meghívására olyan nemzetközi hírű tanári gárda segíti a résztvevők munkáját, melyben fuvolát a Brüsszelben végzett Gyurina Zsuzsanna, historikus énektechnikát és kamarazenét a Vox Luminis tagjaként is jól ismert Hegyi Barnabás, barokkcsellót pedig Gáborjáni Kinga, az Angol Barokk Szólisták continuo játékosa, csembalótanárként pedig Papp Rita is részt vesz. A vonósokkal, zenekarral, consorttal Illés Szabolcs barokkhegedűs foglalkozik, aki Brüsszelben, mesterének egyedüli magyar hallgatójaként, Sigiswald Kuijken osztályában végzett és néhány éve Magyarországon is igyekszik a külföldi együttesek koncertmestereként és szólistájaként megszerzett tapasztalatait továbbadni.

A közös munka és egyhetes „csapatépítés” eredményéről a kurzus helyszínén, az Esztergomi Zeneiskolában augusztus 11-én délután, a kurzus zárókoncertjén a közönség is véleményt alkothat majd. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X