Papageno Radio
Címlap Egy amerikai tévés kinevette a brit trónörököst, amiért balettozni tanul

Egy amerikai tévés kinevette a brit trónörököst, amiért balettozni tanul

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A tanévkezdéshez közeledve a Good Morning America című reggeli tévéműsor György herceg órarendjével foglalkozott. Vilmos herceg két nagyobb gyermeke, György és Sarolta ugyanabba a költséges magániskolába jár. A kisfiú a második évet kezdi, és csakúgy, mint a húgának, neki is lesz balettórája. Sarolta tantárgyairól nem esett szó, György esetében viszont a balett említését Lara Spencer élénk nevetése kísérte.

Ide kapcsolódik:
Szorgalom, kitartás, tehetség – bemutatkoznak a Magyar Nemzeti Balett növendékei

A műsorvezetőnő a többi tantárgy – olvasás, matematika, vallás, történelem, földrajz, francia, művészet, úszás, testnevelés, számítástechnika, személyes, szociális, egészségügyi és gazdasági ismeretek – kapcsán megjegyezte, olyan, mintha egy egyetemi órarend lenne, de a nevetés a balettnél fogta el.

A bírálat hamar érkezett, voltak, akik bántónak tartották a reakcióját. A táncos szakma frappánsan reagált: Travis Wall, akit egy táncos tehetségkutató reality, a Megasztárhoz hasonló So You Think You Can Dance versenyzőjeként ismerhettek meg az amerikai nézők, ma pedig a műsor koreográfusa, valamint Robbie Fairchild, aki korábban a New York City Ballet vezető táncosa volt, jelenleg a Broadwayn építi karrierjét, és a Macskák musical filmváltozatában is látható, 400 táncossal vonult az ABC stúdiója elé.

Ide kapcsolódik:
„Nagyon izgultam a Billy Elliot premierjén: mi lesz, ha valamit elrontok, és a tanáraim észreveszik!"

Lara Spencer a műsorban bocsánatot kért az ostoba, sértő, érzéketlen megjegyéséért, és egy tanulságos találkozóról is beszámolt – természetesen utána következett az interjú Wall-lal, Fairchilddal, illetve a Joffrey Ballet egyik vezető művészével, Fabrice Calmelsszel –, amelyben a művészek arról beszéltek, hogyan bántották őket a tánc miatt az iskolában kortársaik, és bár a tévéműsor hatására bátrabban választják a fiúk a táncot, még mindig stigmát jelent egy fiúnak, ha táncol. Elhangzottak motiváló mondatok is: a gyerekek kövessék az álmaikat, a bántó mondatokat használják insiprációnak, és ha rájuk néznek, láthatják, hova juthatnak el.

Lara Spencer a három táncostól is bocsánatot kért, és örült annak, hogy az elejtett, buta megjegyzése elvezethetett oda, hogy a problémáról beszéljenek. Bocsánatkérését a művészek elfogadták.

Promóció

X
X