Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Kórusblog Első díjat nyert a Lautitia Gyermekkar Arezzóban

Első díjat nyert a Lautitia Gyermekkar Arezzóban

A Lautitia Kóruscsalád Gyermekkara a 67. Polifonico Arezzo Nemzetközi Kórusversenyen képviselte Magyarországot Nemes József vezetésével. A kórus világ egyik legrégebbi és legnevesebb versenyén a gyermekkari kategóriában I. helyezést, a világi kategóriában pedig – felnőtt kórusok mezőnyében – harmadik helyezést ért el.

- hirdetés -

A versenyre az előzetes jelentkezések után 14 kórus kapott meghívást a világ minden tájáról. Az együttes a négy kategóriában nyújtott teljesítménye alapján a zsűri döntésének értelmében meghívást kapott a verseny nagydíjáért folyó küzdelemre, egy orosz, lengyel, olasz és indonéz vegyeskar mellett.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Hatalmas sikert aratott a Nemzeti Ifjúsági Kórus Birminghamben

A verseny legmagasabb elismerését végül az indonéz kórus érdemelte ki, de a gyerekek teljesítményét hatalmas elismerés és szeretet övezte. Két nap alatt hatszor álltak színpadon, és a számtalan dicsérő szó mellett, több kortárs zeneszerző is megkereste a kórust, hogy szívesen komponálna neki újabb műveket.

A megmérettetésen jelen volt Tóth Péter zeneszerző is, akinek műveit a „monographic” programban mutatta be a Lautitia.

A gyerekek az egész nyarukat a felkészülésnek szentelték, s miközben szerepeltek a Légy jó mindhalálig musicalben, közreműködtek a debreceni főtéren előadott Carmina Buranaban, emellett párhuzamosan napi 8 órát készültek több héten keresztül, hogy méltóképpen képviseljék mindazokat, akik támogatják és szeretik a kórust.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!