Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Fiatal szaxofonosok adnak koncertet a Klassz a pArton! keretében

Fiatal szaxofonosok adnak koncertet a Klassz a pArton! keretében

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Balaton-part idén harmadik alkalommal ad otthont a  BalatonSAX Nemzetközi Nyári Szaxofon Akadémiának, melyhez most először – világhírű professzorok vezetésével – klarinétosok is csatlakoznak.

- hirdetés -

A New Yorkban is nagy sikereket elérő Szepesi Bence mellett a szakma legnagyobbjai oktatnak a nyári akadémián: a Los Angelesben élő Yehuda Gilad az Egyesült Államok egyik legkeresettebb professzora; a cseh Milan Rericha a svájci Luganói Konzervatórium tanára és egyben a Cseh „RZ” klarinétgyár tulajdonosa; a New York-i Paul Cohen szólistaként és zenekarok, kamaraegyüttesek tagjaként is napjaink egyik legmeghatározóbb szaxofonművésze; az olasz David Brutti több mint egy tucat verseny díjazottjaként koncertezik világszerte; Markus Holzer pedig többek között a Vienna Saxophonic Orchestra tagjaként készített több kivételes lemezt.

Ide kapcsolódik:
Idén is nyári kurzust szervezett a Snétberger Központ

A BalatonSAX Akadémia nyolc napja alatt a résztvevők számos inspiráló előadáson, workshopon és egyéni órán fejleszthetik tudásukat. Immár hagyomány, hogy a mesterkurzus résztvevői egy nagyszabású záró hangverseny keretein belül szélesebb közönség előtt is megmutatják tudásukat. A koncerten a két hangszercsoportból – szaxofonokból és klarinétokból – álló zenekar külön-külön és együtt is megszólal.

Az augusztus 4-én 20 órakor kezdődő balatonfüredi koncert helyszíne a Kisfaludy Színpad, eső esetén pedig az Anna Grand Hotel.

Promóció

Mit keres a fizikus a múzeumban?

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X